Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

22 oktober
ROWWEN HEZE
2000 uur / Entree: E 17,50

23 0ktober
HIPHOP AT IT'S BEST
Met JIGGY DJE, Deams, 2 Outta Millions, DosProd, DJ Sniper 20.00 uur / Entree E 10,-

24 oktober
SUPERSTIJL
Jij bepaalt wat de DJ draait!
22.00 uur / Entree E 5,-

---

ROWWEN HEZE, JIGGY DJE en SUPERSTIJL in POPPODIUM HET BOLWERK, SNEEK

Vanaf donderdag 22 oktober tot zaterdag 24 oktober is het weer goed vertoeven in Poppodium Het Bolwerk te Sneek! Op donderdag 24 oktober begint het goed, want dan komt Rowwen Heze namelijk langs. Een unieke show, want wanneer kun je Rowwen Heze nog in zo'n kleine zaal zien! Op vrijdag 23 oktober is het tijd voor HipHop At It's Best met Jiggy Dje, Deams, 2 Outta Millions, DosProd en DJ Sniper. Voor hiphop liefhebbers een must. Het Bolwerk sluit het weekend af met democratie op de dansvloer met Superstijl op zaterdag 24 oktober. Hét dansfeest waar het publiek bepaalt wat de DJ draait. Nieuwe ronde, nieuw feest!

Begonnen als Engelstalig bandje uit de Peel is Rowwen Hèze in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een van de grootste acts in de Nederlandse popmuziek. En dat alles met liedjes in het Limburgs dialect...

Met hun mix van Ierse folk, polka's, rock en ballads weet Rowwen Hèze in een mum van tijd iedere zaal om te toveren tot een swingende en feestende snelkookpan. Dankzij het gebruik van mondharmonica, mandoline, saxofoon, accordeon, piano, trombone, contrabas, trompet, bugel en percussie, lukt het weinigen om stil te blijven staan. Nummers als 'Bestel Mar', 'Limburg' en 'De peel in de brand' zullen bij velen bekend in de oren klinken. Een unieke show in Het Bolwerk, want wanneer kun je Rowwen Heze nog in zo'n kleine, intieme zaal zien! De zaal gaat om 20.00 uur open, zodat iedereen de volgende dag nog fris aan de slag kan.

Gezien het succes van de vorige edities gaan Het Bolwerk te Sneek ook na de verbouwing door met Hiphop At It's Best, i.s.m. Straight A's. Deze keer, op vrijdag 23 oktober, met Met Jiggy Dje, Deams, 2 Outta Millions, DosProd en DJ Sniper.

Jiggy Dje heeft de bijnaam 'Keyser Punchline natuurlijk niet voor niks. Op 'Noah's Ark' (ook de naam van zijn eigen label) wordt die bijnaam al ruimschoots waargemaakt, maar op zijn tweede album 'de Ark de Triomf' gaat Jiggy verder. Een plaat die niet meer gaat over 'Jiggy die praat over Jiggy die praat', maar over 'Jiggy die doet'. Rapper Deams komt binnenkort met The Legacy EP, een hiphop classic ft. Big Daddy Kane, Ice-T, De La Soul, Jeru the Damaja, DJ Premier en Chuck D van Public Enemy. Een behoorlijke lijst legendes, die overduidelijk de kwaliteiten van Deams erkennen. Verder nog Dutch legends 2OuttaMillions, upcoming talent DosProd en Dj Sniper on the decks. De zaal gaat om 20.00 uur open en de entree is een tientje.

Linksom of rechtsom... Altijd feest met Superstijl op zaterdag 24 oktober in Het Bolwerk! Of het nu electroclash is, urban, swingbeat of 'Klassenfeestje 1985' óf nog anders. Alles kan; democratie op de dansvloer!

80's pop, rock & roll, urban, 90's megadance, glamrock, op-volle-toeren, swingbeat, reggae, Classic Rock FM, electroclash, turn-up-the-bass. Het publiek kiest zélf per ronde welke muziekstijl er gedurende het komende kwartier aan bod komt.

Bij binnenkomst ontvangt iedereen de unieke Superstijl-barcodestemcertificaten. Bezoekers selecteren met dit certificaat bij een van de stemkasten uit drie verschillende muziekstijlen welke het komende kwartier gedraaid wordt. Superstijl werkt dus als een soort collectieve jukebox - maar dan voor muziekstijlen én gedraaid door DJ's. Bij Superstijl bepaal je namelijk zelf welke muziekstijl de dj draait. Met je stempas kun je elk kwartier bij een van de stemzuilen kiezen uit verschillende muziekstijlen. De stijl waarvoor het meest gekozen is wordt gelijk gedraaid. Nieuwe ronde, Nieuw feest!