Ingezonden persbericht


Persbericht, 9 oktober 2009

Radio 1 maakt de stand op na 10 jaar in 21e eeuw

10 Dagen hoogte- en dieptepunten, interviews, discussies en overzichten

Vanaf 22 december kijkt Radio 1 met de Decennium10Daagse terug op het eerste decennium van de 21e eeuw dat op 31 december wordt afgesloten. Wat brachten de jaren 2000 tot en met 2009, wat zijn de hoogte- en dieptepunten, wie zijn de hoofdrolspelers, de winnaars en wie de verliezers? Radio 1 vraagt het zijn luisteraars, bespreekt het met experts, politici en de mensen die de afgelopen 10 jaar een hoofdrol in het nieuws speelden.

De Radio 1 Decennium Top 100 is de rode draad in de uitzending. Het actuele nieuws houdt deze 10 dagen zijn plek op de nieuwszender.

Een terugblik met impact

De Decennium10Daagse is een project van alle omroepen op Radio 1. Tien dagen lang radio met reportages, terugblikken, discussies, interviews, polls, sport, gasten en betrokkenen uit het nieuws. De Decennium10Daagse behandelt het decennium per jaar en thematisch en werpt een nieuw licht op de gebeurtenissen. Met de gasten analyseert Radio 1 de waarde van het nieuws, maar ook de invloed van dit alles op vandaag de dag. Daarbij staat de luisteraar centraal.

Radio 1 Decennium Top 100

Van 22 tot en met 31 december staat de Radio 1 programmering 24 uur per dag in het teken van de Decennium10Daagse. Rode draad is de Decennium Top 100; een lijst van het meest indrukwekkende nieuws bepaald door de Radio 1 luisteraar. Vanaf 16 november kunnen luisteraars stemmen voor deze lijst via de Radio 1 website.

Luisteraar maakt de stand op

De Radio 1 website is het dynamische spoorboekje tijdens de Decennium10Daagse. Hier kan de luisteraar elke dag terecht voor informatie, polls, de Decennium Top 100 en om te stemmen op verschillende polls. Radio 1 vraagt het Nederlandse publiek om zijn mening over dit decennium. Wie waren de helden, welke gebeurtenissen hadden het meeste impact, wie zijn het meest betreurd?

Voor meer informatie: www.radio1.nl