Dienstenbond CNV

Nieuws

21 oktober 2009

Principeakkoord sociaal plan bij HP/EDS

De intensieve onderhandelingen van de afgelopen weken hebben geleid tot een principeakkoord tussen de vakorganisaties en Hewlett-Packard. U herinnert zich waarschijnlijk dat HP in een eerder stadium het oude sociaal plan wilde openbreken en verslechteren. Het was dan ook geen verassing dat uw werkgever opnieuw zijn verslechteringsvoorstellen indiende. Die wens is niet gehonoreerd.

In het nu bereikte principeakkoord blijven de bestaande elementen uit het voorgaande sociaal plan overeind. CNV Dienstenbond is dan ook positief over dit principeakkoord en legt het met een positief advies aan u voor.

Hieronder treft u een opsomming van de uitgangspunten en de resultaten.

Looptijd nieuw sociaal plan tot 31-12-2011.

Ontslagvergoeding op basis van de oude kantonrechterformule met een correctiefactor tussen 1,1 en 1,3 afhankelijk van individuele keuzes. In vergelijking met het oude plan is de correctiefactor beperkt verlaagd. Wij willen daar in mee gaan omdat we kans hebben gezien de oude en voor werknemers gunstigere kantonrechterformule in stand te houden.

Verlenging van huidige sociaal plannen (HP en EDS) tot 1-4-2010.

De door HP gewenste volledige verrekening van de bemiddelingstermijn is van de baan. In het principeakkoord zal worden vastgehouden aan de 50-50 verdeling.

De leeftijdsgrens voor de toeslagregeling is gehandhaafd op 54 jaar.

Outplacement gedurende 6 tot en met 12 maanden.

Geen maximering meer voor managers 3 en 4, maar toepassing van de EDS afspraak, waarbij de grens is komen te liggen op een jaarsalaris van 115.000 euro (minimaal C=1,0).

Aanvulling lager salaris bij nieuwe werkgever gedurende maximaal 12 maanden.

De mogelijkheid om bij einde dienstverband de leaseauto te kunnen overnemen tegen 75% van de handelswaarde is komen te vervallen. Dit is voor HP een erg dure regeling die, vanwege de fiscale verrekening, voor medewerkers maar een beperkt voordeel oplevert.

Stemmen en beslissen
Op woensdag 4 november in Amstelveen en woensdag 11 november in Capelle aan den IJssel, zullen er in het personeelsrestaurant bijeenkomsten worden gehouden.
Daar wordt het principeakkoord verder toegelicht en kunt u uw mening kenbaar maken. Stemmen kan met het meegezonden stemformulier. U heeft tot 15 november de tijd dat te doen.