- 18 oplossingen in zeven landen goedgekeurd voor Windows 7 Mamut Business Software goedgekeurd voor Windows 7

(Schiphol-Rijk, 22 oktober 2009) Tijdens de eerste goedkeuringsronde is Mamut met 18 softwareoplossingen in zeven Europese markten gecertificeerd met het logo "Compatible met Windows 7". Mamut One is een van de oplossingen die gecertificeerd is.

"Bij de oprichting van Mamut in december 1994 zorgde Windows 95 voor een technologische verandering die het mogelijk maakte voor ons om standaardapplicaties te ontwikkelen en in groot volume te verkopen. Windows 7 representeert een nieuwe technologische verandering voor de markt; Het vormt de basis voor softwareleveranciers om nieuwe, leiden oplossingen te ontwikkelen," zegt Eilert Hanoa, CEO van Mamut.

De goedkeuring kwam in de nazomer rond en Mamut is lanceringspartner in diverse Europese landen.

Het nieuwe besturingssysteem van Microsoft heeft ruimschoots voor de officiële lancering veel lovende woorden en goede kritieken ontvangen van zowel de vakpers als analytici.

"Veel kleine en middelgrote bedrijven zullen in de komende tijd upgraden naar Windows 7. Wij zijn van mening dat de bedrijven die deze aanleiding gebruiken om de gehele IT-oplossing van het bedrijf te analyseren en optimaliseren, de bedrijven zijn die het beste voorbereid zijn op de uitdagingen van de nabije toekomst," zegt Dave Kroder, country manager van Mamut in Nederland.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en veiligheid Het nieuwe bureaublad in Windows 7 biedt een groot aantal slimme oplossingen die ervoor zorgen dat alle geïnstalleerde programma's, inclusief Mamut Software, eenvoudiger te gebruiken zijn. De taakbalk heeft een nieuw ontwerp waar gebruikers onder andere een voorbeeld van open vensters kunnen zien en met enkele muisbewegingen het gehele bureaublad kunnen organiseren.

Netwerkbeheer en het delen van bestanden zijn vaak grote uitdagingen voor kleine bedrijven. In Windows 7 zijn de netwerkinstellingen en bestandenbeheer vereenvoudigt zodat het delen van informatie eenvoudig, veilig en effectief uitgevoerd kan worden.

Windows 7 zorgt er tevens voor dat Mamut een efficiëntere en nauwkeurige ondersteuning biedt. Een van de grootste uitdagingen in gebruikersondersteuning zijn nauwkeurige foutmeldingen. Dit is in Windows 7 vereenvoudigd door onder andere het nieuwe hulpmiddel Programmaregistratie. Dit speelt schermafdrukken af die precies beschrijven wat het probleem is en slaat deze als een bestand op het bureaublad op. De gebruiker krijgt hierdoor de mogelijkheid om de opname te bekijken alvorens deze per e-mail naar support te sturen.

Daarnaast hebben de Microsoft-ontwikkelaars zich gericht op het verder verbeteren van de beveiliging. Met BitLocker-technologie wordt de gehele harde schijf snel en eenvoudig versleuteld. Op deze manier zijn de gegevens totaal onbeschikbaar voor onbevoegden wanneer bijvoorbeeld een laptop wordt gestolen. Daarnaast kunnen USB-sticks automatisch versleuteld worden zodat alle gegevens van het bedrijf veilig zijn.

"Een stabiel besturingssysteem welke hoge productiviteit verzekert is bepalend voor onze gebruikers. Het is belangrijk voor Mamut om nauw samen te werken met Microsoft zodat wij effectieve oplossingen kunnen bieden, die de dag van onze ruim 400.000 klanten in Europa vereenvoudigen," zegt Kroder.

Over Mamut
Mamut (OSE "MAMUT") werd opgericht in 1994 en is een toonaangevende leverancier van ERP, CRM en internet gebaseerde oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen in Europa. Mamut biedt complete en gebruiksvriendelijke oplossingen aan tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding met geïntegreerde oplossingen voor de boekhouding, verkoopondersteuning, relatiebeheer (CRM), inkoop/logistiek, werknemers, projectbeheer, e-commerce, domeinen, e-mail en webhosting. Meer dan 400.000 gebruikers vereenvoudigen hun werkdag met Mamut. Aanvullende informatie over Mamut en haar producten vindt u op www.mamut.nl.