Ingezonden persbericht


Vier cameraploegen naar boksgala

Bep van Klaveren Memorial live op Radio Rijnmond

ROTTERDAM - De Bep van Klaveren Memorial, met 3000 toeschouwers met afstand het grootste boksevenement van ons land, zal maandag 2 november voor de eerste maal live op de radio te volgen zijn. Radio Rijnmond besteedt in een extra sportprogramma tussen 20.00 en 23.00 uur ruim aandacht aan het gala ter nagedachtenis aan de Rotterdamse vuistvechter die in 1928 in Amsterdam Olympisch kampioen in zijn gewichtklasse werd.

De rechtstreekse uitzending van Radio Rijnmond op FM 93.4 stelt veel mensen in de gelegenheid om de Bep van Klaveren Memorial toch te volgen. De avond kan namelijk alleen op uitnodiging worden bijgewoond. De animo voor het evenement is zo groot dat de organisatie reed voor het vierde jaar werkt met een wachtlijst voor mensen die graag in aanmerking willen komen voor toegangskaarten.

De media-aandacht voor het jaarlijkse eerbetoon aan de Dutch Windmill is ook dit jaar overigens weer groot. Naast landelijke dagbladen als Algemeen Dagblad, de Telegraaf en Metro hebben zich maar liefst vier cameraploegen aangemeld voor verslaggeving van het evenement in het Topsportcentrum in Rotterdam. Zo komt er een cameraploeg uit Engeland mee naar Rotterdam om de gevechten van de boksers uit de regio Londen te registreren. Een ploeg volgt de Eindhovense bokser Juliano Westhinder.

Tijdens de avond zal geheel volgens traditie beginnen met een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan Bep van Klaveren. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb zal tijdens de zestiende Memorial samen met de voorzitter van de Raad van Advies, Ronald Blom, de Bep van Klaveren Memorial prijs uitreiken aan een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor het evenement. In 2008 ging de waarderingsprijs naar het Radio Rijnmond-duo Ronald van Oudheusden en Jack Kerklaan.

De persconferentie voorafgaande aan de Bep van Klaveren Memorial is op vrijdag 30 oktober om 14.00 uur in Grand Hotel Philadelphia, aan de Van Vollenhovenstraat 48-50 in het scheepvaartkwartier in Rotterdam.



Ingezonden persbericht