Gemeente Borsele

Feestelijke heropening dorpshuis Trefpunt in Ovezande

Na een grondige renovatie van bijna twee jaar openen wethouder Jan Zandee en wethouder Marga Vermue vrijdag 23 oktober om 15.00 uur dorpshuis het Trefpunt in Ovezande. Het ex- en interieur van het dorpshuis is helemaal veranderd. Daarnaast is ook jeugdsoos De Klomp verbouwd. Inwoners van Ovezande en andere belangstellenden kunnen vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur het dorpshuis bekijken. Na afloop speelt er een coverband in De Klomp.

Â

De buitenkant van het Trefpunt is gerenoveerd. De monumentale voorkant van het pand is teruggebracht naar de oude stijl van het vroegere schoolgebouw. De achterkant van het gebouw is aangepast, zodat de verschillende bouwstijlen die het voorheen had nu tot een geheel zijn geworden.

Â

Daarnaast is de binnenkant verbouwd. Het dorpshuis beschikt nu over een grote zaal voor ongeveer 150 personen. De zaal is geschikt voor toneel- en muziekvoorstellingen en bevat een ruime bar met keuken. De grote zaal kan ook gebruikt worden door de ouderensoos of voor vergaderingen. Binnen het dorpshuis zijn een aantal vergaderruimtes ontstaan. De biljartruimte is aangepast aan de tijd. Ook de vloer van de totale benedenverdieping is gelijk gemaakt. Verder zijn de toiletvoorzieningen in het dorpshuis gemoderniseerd.

Â

De ruimte van de jeugdsoos De Klomp is ook veranderd. Zo is de ruimte groter gemaakt, waardoor er meer bezoekers in kunnen. Op deze manier kan de jeugdsoos gebruikt worden als (pop)podium. Door rekening te houden met geluidsisolatie, behoort geluidsoverlast tot het verleden. Daarnaast is de zolder van de jeugdsoos brandveilig gemaakt, waardoor ook deze ruimte als multifunctioneel ingezet kan worden.

Â

Het stichtingsbestuur is op zoek naar een pachter voor het beheer van het dorpshuis. Deze pachter moet de verbouwde ruimtes zo goed mogelijk gaan exploiteren. Op deze manier wordt verwacht dat er meer gebruik van het gebouw kan worden gemaakt. Op deze manier krijgt het dorpshuis het Trefpunt voor Ovezande en de omliggende dorpen een multifunctionele taak als trefpunt.

Â

Het proces rondom de renovatie van het dorpshuis heeft bijna twee jaar geduurd. De gebruikers van het Trefpunt hebben gedurende de verbouwing nauw samengewerkt met de gemeente Borsele. Daarbij hebben de ouderensoos, de jeugdsoos, de biljartvereniging én het stichtingsbestuur aan kunnen geven waar hun wensen lagen.

Â

De verbouwing is onder andere mede mogelijk gemaakt door de gemeente Borsele, een aantal sponsoren en de EU. Ovezande heeft hiervoor ⬠150.000 subsidie van Europa gekregen. In totaal heeft de verbouwing ongeveer één miljoen euro gekost.