NCRV

Recht in de Regio

Droom met mankementen

Vrijdag 23 oktober

19.25 uur, Nederland 2

Meester Frank Visser geeft juridisch advies in Den Haag

In deze aflevering van het NCRV-programma Recht in de Regio gaat Mr. Frank Visser gaat samen met medewerkers van het Juridisch Loket naar Den Haag om juridische voorlichting te geven.

Mr. Visser luistert naar de problemen van verschillende personen. Hoe sterk staan de gedupeerden? Komen zij er uit samen met het advies van Mr. Visser? Brandende kwesties die deze aflevering onder andere aan de orde komen zijn:

Droom met mankementen

Meneer en mevrouw van Holstein vinden het heerlijk om in de bergen vakantie te vieren. Mede door een financiële meevaller konden zij hun droom waarmaken en een goede camper aanschaffen om richting de bergen te trekken. Bij een camperspeciaalzaak heeft meneer Holstein samen met een medewerker de droomcamper uitgezocht. Er werden nog enkele onderdelen ingebouwd, zodat de camper echt volledig aan de wensen van de heer en mevrouw Holstein voldeed. Toen de camper uiteindelijk gereed was, trokken meneer en mevrouw Holstein erop uit. Helaas hebben zij in dat jaar verschillende mankementen gehad met de camper. De camper bleek bovendien, door alle ingebouwde toepassingen, ook nog eens te zwaar om met een B rijbewijs te rijden. Verschillende keren zijn meneer Holstein en de camperspeciaalzaak in confrontatie geweest over de camper. Helaas verloopt de communicatie inmiddels zo stroef dat een oplossing ver weg lijkt. Is er nog een mogelijkheid dat zij er samen uitkomen?

Appartementen met gebreken
Meneer Hoeve komt goed voorbereid naar het spreekuur van Meester Visser. Hij is één van de bewoners de van vijftien appartementen in Tilburg die in 2001 zijn opgeleverd. In de loop van de tijd zijn er echter verschillende gebreken aan het licht gekomen. De bewoners van de appartementen vinden dat er sprake is van ernstige, fundamentele gebreken en willen hiervoor de aannemer aansprakelijk stellen. Meneer Hoeve heeft zich al flink in de materie van GIW-garantietermijnen verdiept en heeft zelfs het burgerlijk wetboek geraadpleegd. Om zeker te weten of de aannemer in dit geval aansprakelijk is komt hij nog deskundig advies inwinnen bij Recht in de Regio.

Deze en andere kwesties zijn te zien in de zesde aflevering van Recht in de Regio.