RTL Group

20 jaar tv historie in 'Typisch RTL'

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van RTL 4 in oktober, duikt Peter van der Vorst met 'Typisch RTL' in de rijke historie van de eerste en grootste commerciële zender van Nederland. Van 'Koffietijd' tot 'Idols' en van 'Goede Tijden, Slechte Tijden' tot 'Gooische Vrouwen'; alle populaire programmas komen in negen afleveringen voorbij. Peter gaat tevens op bezoek bij de RTL-gezichten van het eerste uur, zoals Caroline Tensen, Hennie Huisman, Catherine Keyl, Viola Holt en Irene Moors. Maar ook bij de sterren van nu: Linda de Mol, Martijn Krabbé, Albert Verlinde, Carlo Boszhard en Irene Moors. Presentatieduos als Barend & Van Dorp en Jeroen Pauw & Loretta Schrijver worden in 'Typisch RTL' herenigd en Peter regelt ook reünies voor bekende RTL 4-series zoals 'Vrouwenvleugel', 'Kees & Co' en 'Baantjer'.

In aflevering 1 wordt teruggeblikt op het begin van RTL (Véronique), de openingsshow vanuit Luxemburg en de start van RTL Nieuws. Peter gaat thuis op bezoek bij Caroline Tensen, omroepster/presentatrice van het eerste uur van RTL Véronique en het gezicht van onder meer Wie Ben Ik?, Het Spijt Me en Hitbingo. Ook ontmoet hij op de redactie van RTL Nieuws het voormalige nieuwsduo Loretta Schrijver en Jeroen Pauw. Ze nemen weer plaats achter de desk waar ze jarenlang samen zaten. Op Schiphol spreekt Peter met Hans Kazan, presentator van het legendarische Prijzenslag. Hans woont in Spanje en is voor een dag in Nederland. Tot slot is er een ontmoeting met de koninginnen van de middag-tv, Catherine Keyl en Viola Holt.

Uitzending: RTL 4, vanaf vrijdag 23 oktober 21.30 uur.
---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.