Gemeente Enschede

Drie Buurt in Actie-projecten in West afgerond

In Enschede-West worden deze week drie projecten opgeleverd die zijn bedacht door wijkbewoners. De ideeën zijn beloond door Buurt in Actie, dat ook in andere delen van de gemeente Enschede plannen van wijkbewoners financieel ondersteunt.

Vrijdag 23 oktober is om 14.30 uur de opening van een nieuwe brug bij het Zweringbeekpark aan de Luxemburglaan. De wijkbewoners wilden een betere toegang tot het park realiseren en door Buurt in Actie kwam het benodigde geld beschikbaar. Zaterdag 24 oktober wordt het pannaveldje aan de Dr. P. van Hoekstraat in gebruik genomen. Voorafgaand aan de opening gaan wijkbewoners met een opschoonactie de buurt schoonmaken. Na de opening om 14.30 uur is er een pannatoernooi voor de jeugd.

De kinderen uit De Braker wilden dat het speelveld aan de Helenastraat opgeknapt werd. Het veld heeft een nieuwe grasmat gekregen en er zijn voetbaldoeltjes geplaatst. Kinderen uit de buurt hebben geholpen bij de aanleg. Het speelveld wordt woensdag 29 oktober om 14.30 uur geopend door speelsters van het FC Twente vrouwenelftal. Voorafgaand aan de opening is ook hier een opschoonactie in de wijk. Ouders van kinderen uit de buurt maaien het veld voortaan wekelijks, zodat de kinderen er met veel plezier kunnen blijven spelen.

Geplaatst: 22 oktober 2009.

22 oktober 2009