DIT WEEKEND VEEL HINDER OP DE WEG

Automobilisten die komend weekend de weg op gaan, moeten rekening houden met extra vertraging. Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van de A4. Dit weekend is de A4 vanuit Amsterdam richting Den Haag afgesloten. Ook wordt gewerkt op de A1 tussen Hoevelaken en Barneveld. Daarnaast krijgt de regio Zuid-Nederland dit weekend herfstvakantie en komen de regio's Noord en Midden terug van herfstvakantie. Rijkswaterstaat verwacht vertraging op de omleidingsroutes, met name op de A44, en adviseert weggebruikers een alternatief te gebruiken en de actuele verkeersinformatie te volgen.

Werkzaamheden A4 en A1

De A4 tussen Burgerveen en Leiden (en vice versa) wordt verbreed. Van vrijdag 23 oktober 22.00 uur tot maandag 26 oktober 05.00 uur is de A4 dicht tussen knooppunt Burgerveen en Zoeterwoude (N11) richting Den Haag. Rijkswaterstaat verwacht vertraging op de omleidingsroutes, met name op de A44, en adviseert weggebruikers gebruik te maken van het openbaar vervoer. Met het vanAnaarBeter-treinkaartje kan men voordelig reizen tussen Amsterdam CS en Den Haag CS en HS en alle tussenliggende stations.

Naast de werkzaamheden aan de A4 verwacht Rijkswaterstaat dit weekend ook verkeershinder bij de asfalteringswerkzaamheden op de A1 tussen knooppunt Hoevelaken en Barneveld. In beide richtingen zijn er verschoven en versmalde rijstroken en geldt een lagere maximumsnelheid. Ook in het weekend van 30 oktober tot 2 november vinden werkzaamheden plaats op dit traject van de A1.

Op zondagochtend 25 oktober om 8.00 uur wordt de A6 ter hoogte van de Ketelbrug in beide richtingen enige tijd afgesloten vanwege een bijzondere brugopening voor scheepvaartverkeer. Naar verwachting zal deze brugopening een uur duren.

Werkzaamheden buitenland

Ook in het buitenland wordt gewerkt, onder andere op de Belgische E19 tussen de Nederlandse grens (Breda) en Antwerpen. In beide richtingen zijn hier versmalde rijstroken.

Meer informatie

Weggebruikers die meer willen weten over alle werkzaamheden die Rijkswaterstaat uitvoert, kunnen kijken op www.vanAnaarBeter.nl of bellen met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, internet of navigatiesysteem.