Gemeente Bergambacht


Begroting 2010 sluitend
---

Bergambacht, 21 oktober 2009

Projecten voortvarend aangepakt onder motto: Ontwikkelen is investeren

Ondanks economische tegenwind staat Bergambacht er financieel goed voor.
De begroting 2010 is sluitend en de volgende jaren laten een overschot zien dat oploopt tot 300.000 in 2013. Het college van B&W ziet dit overschot als buffer tegen mogelijke bezuinigingen van het Rijk. Het is het 5^de opeenvolgende jaar dat het OZB-tarief slechts wordt aangepast met 1,5% inflatiecorrectie.

De begroting 2010 laat ruimte om door te gaan met de plannen en projecten uit de Structuurvisie Beleef Bergambacht en om het Investeringsplan van 10 miljoen verder uit te werken. Deze uitgaven komen voornamelijk uit speciaal hiervoor gevormde reserves.

Er zit schot in de uitvoering van deze projecten. De komende weken informeert het college de inwoners met regelmaat over de stand van zaken. Het gaat o.a. om projecten als rotondes bij Ammerstol en in de N210/ N207. Een Parallelweg N207 tussen Kadijk en N210, diverse woningbouwplannen w.o. Kromme Draai Ammerstol en Dijklaan West ll, Meidoornstraat, Buurtsuper Ammerstol, Afvalbrengstation, subregionaal Bedrijventerrein en herstraten oude dorpskern Bergambacht. Ook op het gebied van milieu en sport, cultuur en jeugd worden initiatieven genomen en plannen voorbereid.

Vanwege de economische crisis en het aflossen van de staatsschuld heeft het Rijk vanaf 2011 forse bezuinigingen aangekondigd. Dit houdt in dat gemeenten vanaf 2011 minder geld krijgen via het gemeentefonds. Een rijksbezuiniging van 5 % zou bijvoorbeeld voor Bergambacht een korting betekenen van 350.000.

Het college van B &W speelt hierop in door de overschotten vanaf 2011 nog niet te besteden, want regeren is vooruitzien.

De conceptbegroting 2010 vindt u onder
Bestuur&Organisatie/bestuurlijke stukken.


---
/////