Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 23-10-2009

Te water

UTRECHT Dankzij een getuige kon de politie een verdachte aanhouden die een fiets in de plomp had gegooid.

Rond 04.45 uur liep een man over de Sint Jacobstraat. Hij zag dat een jongeman op de Monicabrug een fiets die tegen de reling stond, oppakte en in het water gooide. De getuige sprak de verdachte, een 20-jarige man uit Utrecht, aan, verzocht hem te blijven staan en belde de politie. Agenten kwamen ter plaatse en hielden de verdachte aan. Zij brachten hem over naar het politiebureau, waar hij voor nader onderzoek werd ingesloten.

Drugs

UTRECHT De politie hield in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober vier verdachten aan in verband met het aantreffen van drugs.

Rond 03.15 uur controleerden agenten een auto op de Cartesiusweg. In de auto zaten twee jongens van 16 en 17 jaar en twee jongemannen van 18 en 19 jaar, allen afkomstig uit IJsselstein. De 19-jarige zat achter het stuur. Bij controle van de vier werd niets geconstateerd, waarna zij hun weg mochten vervolgen. Direct nadat de auto weg was gereden, zagen de agenten dat er een zakje op straat lag ter hoogte van de plaats waar de auto had gestaan. Zij wisten zeker dat die daar niet lag bij de aanvang van de controle. In het zakje zaten meerdere verpakkingen van vermoedelijk cocaïne. Daarop verzochten zij de politiemeldkamer de andere politie-eenheden naar de verdachten uit te laten kijken.

Agenten zagen rond 03.30 uur de auto met daarin de vier verdachten op de Europalaan rijden. Het viertal werd aangehouden en is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. Hun auto is in beslag genomen.

Mishandeling

UTRECHT Twee jongemannen werden in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 oktober aangehouden voor de mishandeling van een andere jongeman.

Rond 01.45 uur bevond een 19-jarige jongeman uit Utrecht zich in een horecagelegenheid aan de Potterstraat. Hij zag dat twee groepen ruzie met elkaar hadden en kreeg plotseling een klap op zijn achterhoofd en vervolgens werd en glas op zijn voorhoofd gegooid. Daardoor liep hij een bloedende wond op zijn voorhoofd op en liep naar buiten.

Agenten die over de Potterstraat fietsten, zagen het bebloede slachtoffer staan. Zij verzochten een ambulance ter plaatse. Op basis van getuigenverklaringen hielden de agenten twee verdachten, jongemannen van 19 en 20 jaar uit Houten, aan. Zij zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar de verwonding aan zijn voorhoofd werd gehecht. Hij deed vervolgens aangifte van mishandeling.

Relationeel geweld

UTRECHT Een ruzie tussen een man en een vrouw liep op donderdagavond 22 oktober uit de hand. Zij stak hem met een mes.

Rond 23.15 uur kreeg de politie de melding dat een man op t Goylaan liep en dat hij in zijn gezicht was gestoken. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad de gewonde man aan. Hij bleek een wond in zijn nek te hebben. Het slachtoffer, een 49-jarige man uit Utrecht, verklaarde thuis ruzie met zijn vrouw te hebben gekregen. Die was zo hoog opgelopen, dat de vrouw een mes pakte en hem aanviel. De man vluchtte de woning uit en ontdekte vervolgens dat hij een steekwond in zijn nek had.

Agenten gingen naar de woning en hielden de verdachte, een 40-jarige vrouw uit Utrecht, aan. Zij is naar het politiebureau overgebracht en is voor nader onderzoek ingesloten. De man deed aangifte van poging tot doodslag. De verwonding aan zijn nek moest worden gehecht.

Op heterdaad

UTRECHT Agenten hielden op donderdagavond 22 oktober een fietsendief aan.

Rond 22.35 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Drakenburgstraat een fiets aan het stelen was. Agenten gingen met spoed ter plaatse en troffen de verdachte, een 37-jarige man uit Utrecht, bij een fiets met een opengebroken slot aan. Zij hielden de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau. Hij bleek veelpleger te zijn. De Utrechter is ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Een vrouw werd op donderdagavond 22 oktober van twee tassen beroofd.

Rond 21.35 uur liep een 29-jarige vrouw uit Amersfoort op de Busken Huetstraat naar haar geparkeerde auto toe. Zij zetten haar twee tassen achterin de auto. Zij en een passagier van haar stapten voorin. Vervolgens werd het achterportier opengetrokken en griste een jongeman de tassen van de achterbank en rende weg in de richting van het Schimmelplein. Het slachtoffer rende achter hem aan en zag dat hij bij twee andere jongemannen in een zwarte Ford Fiësta stapte en dat zij ervandoor gingen.

De politie werd gewaarschuwd en agenten keken in de omgeving naar de auto en verdachten uit. Zij werden niet meer aangetroffen. Het slachtoffer deed aangifte van de diefstal.

Signalement:

Lichtgetinte man, 25-30 jaar, normaal tot mollig postuur, zwart krullend opgeschoren haar en hij droeg een zwarte jas, blauwe spijkerbroek en sportschoenen.

Aan getuigen van de diefstal en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, mogelijk in combinatie met de zwarte Ford Fiësta, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht centrum op telefoonnummer 0900-8844.

Berovers krijgen klappen

UTRECHT Een jongen deed op donderdag 22 oktober aangifte van poging diefstal met geweld. Het feit vond op woensdagavond plaats.

Op woensdagavond rond 23.45 uur stond een 17-jarige jongen uit Utrecht op de hoek van de Leidseweg met de Krugerstraat op een vriend te wachten. Daar werd hij aangesproken door een jongen die zijn gsm wilde hebben. De Utrechter weigerde dat. Vervolgens kwam nog een jongen naar hen toelopen en die eiste ook de gsm. Toen de Utrechter bleef weigeren, haalden beide jongens een mes tevoorschijn en bedreigden hem daarmee.

Op dat moment passeerde een groep van acht fietsers. Het slachtoffer riep om hulp, twee van de fietsers keken om, maar de verdachten verborgen hun messen en één van de verdachten zei dat er niets aan de hand was, waarna de fietsers doorreden in de richting van de Munt.

De verdachten kwamen weer op het slachtoffer af en probeerden hem vervolgens van zijn portemonnee te beroven. Daarop werd hij zo kwaad dat hij één van hen een vuistslag in het gezicht gaf. De ander probeerde zijn fiets vast te houden, maar kreeg vervolgens van het slachtoffer een schop in het gezicht, waardoor de verdachte op straat viel. Vervolgens probeerde die verdachte hem weer tegen te houden, waarop de Utrechter een klap uitdeelde. Daarna kon het slachtoffer er op de fiets vandoor gaan.

Signalementen:


1) Lichtgetinte jongen, 15/16 jaar, ± 1.70 meter, normaal postuur, bol gezicht en hij droeg een zwarte jas en een zwart petje;

Lichtgetinte jongen, 17/18 jaar, ±1.80 meter, normaal postuur, heel kort opgeschoren haar, brede neus en hij droeg een zwarte jas, gebreide trui en had een oude damesfiets bij zich.

Aan getuigen van de poging beroving, waaronder dus de passerende fietsers, en aan mensen die menen de verdachte te (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht centrum op telefoonnummer 0900-8844.

Bejaarde vrouw opgelicht

UTRECHT Een bejaarde vrouw werd op donderdag 22 oktober het slachtoffer van een oplichter.

Rond 14.15 uur werd op de Winklerlaan aangebeld bij de woning van een 86-jarige vrouw. Zij deed open en zag een man voor de deur staan. Hij vertelde van de zorgverzekeraar te zijn en dat zij geld van de verzekering terugkreeg. Zij liet hem binnen. Omdat de man alleen een biljet van honderd euro had, moest zij hem enkele biljetten als wisselgeld teruggeven. Vervolgens verliet hij de woning. Toen realiseerde het slachtoffer zich dat de man het bankbiljet van honderd euro helemaal niet aan haar had gegeven en zij dus was opgelicht. Zij liep naar buiten en zag nog net de man in een lichtkleurige auto stappen en wegrijden in de richting van het Kouwerplantsoen.

Signalement:

Blanke man , kort blond haar, gemiddelde lengte en postuur. Hij droeg een bruin colbert en blauwe spijkerbroek. De verdachte reed in een lichtkleurige auto. Aan getuigen die de verdachte op of in de omgeving van de Winklerlaan hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord op telefoonnummer 0900-8844.