Warchild


The Silent Army bij de VN in New York

23 oktober 2009 - Speciale vertoning
Een vijftigtal leden van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties hebben op 21 october naar The Silent Army gekeken. Mevrouw Coomaraswamy, de speciale VN vertegenwoordiger voor kinderen en gewapend conflict had alle 192 lidstaten van de VN uitgenodigd voor deze speciale vertoning.

Call to action
Na afloop van de film leidde zij een discussie over demobilisatie, ontwapening en re-integratie van kindsoldaten. Kon Kelei, voormalig kindsoldaat en voorlichter van War Child was een van de sprekers. "Het is goed dat deze film ook op VN niveau is vertoond. Nu hoop ik dat de vertegenwoordigers van de verschillende landen hun tranen ook omzetten in actie."

Problematiek aanpakken op internationaal niveau War Child sprak afgelopen week in New York met mevrouw Coomaraswamy over de problemen van kinderen in oorlog. War Child werkt niet alleen direct met kinderen, maar beïnvloedt ook op nationaal en internationaal niveau beleid van overheden en instanties zoals de VN. Zodat er meer bewustzijn ontstaat voor problemen van kinderen die opgroeien in conflict. Zodat er meer oplossingen komen. Samenwerking met andere organisaties is daarvoor essentieel. Tijdens het bezoek in New York zijn contacten met allerlei organisaties verder verdiept.

Ook Unesco vertoond The Silent Army
Ook vertoond Unesco de film op 9 december op een vergadering in Parijs ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de rechten van het kind.

Wil je ook je bijdragen leveren? Word Friend.