Groen!

Adelheid Byttebier voorgedragen als voorzitster MIVB

door Inge Jooris (Groen!) op 23 oktober 2009 in "Democratie en overheid"

Op een ledenvergadering hebben de leden van Groen! Brussels Gewest zich uitgesproken over de voordracht van enkele bestuursmandaten. De leden hebben Adelheid Byttebier gekozen om voor te dragen als voorzitter van de MIVB.

Groen! Brussels Gewest koos voor Adelheid Byttebier als voorzitster van de MIVB omwille van haar bijzondere interesse in mobiliteitsdossiers. Met haar politieke ervaring en visie op groene mobiliteit vinden de Brusselse Groen!-leden haar de geschikte voorzitter van de MIVB. Zelf is Byttebier alvast enthousiast: "Brussel heeft een sterk openbaar vervoersnet en ik wil het beste geven voor nog meer comfort en veiligheid". Eerder was Byttebier Brussels volksvertegenwoordigster voor Groen! (1999- 2009) en Vlaams minister van Welzijn (2003-2004).

Naast de voordracht van de voorzitter voor de MIVB heeft de ledenvergadering ook enkele andere mandaten ingevuld. Zo zal Alain Beeckmans (gemeenteraadslid Ganshoren) namens Groen! voorgedragen worden als bestuurslid bij de MIVB. Marcel Rijdams (OCMW-raadslid Brussel) wordt voorgedragen als bestuurder bij de Brusselse Haven en de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM). Net als Bart Dhondt die voorgedragen wordt als bestuurder bij de Gewestelijke Investeringsmaatschappij voor Brussel (GIMB) en bij het Brussels Agentschap voor de Onderneming (BAO).

Het is uiteindelijk de Brusselse Regering die de goedkeuring geeft voor deze voordrachten.

Samen met staatssecretaris Bruno De Lille en parlementsleden Annemie Maes en Elke Van den Brandt zullen zij de komende maanden en jaren Brussel groener kleuren

Contact: Adelheid Byttebier -
Deel Deel
Inge Jooris