Gemeente Bergambacht


Vier zorgleveranciers geselecteerd voor hulp bij huishouden
---

Bergambacht, 23 oktober 2009

Sinds1 januari 2007 wordt de Wet Maatschappelijke Ondersteuning uitgevoerd door de gemeente. Binnen deze wet heeft elke gemeente de verantwoordelijkheid voor de hulp bij het huishouden. Gemeenten zijn wettelijk verplicht deze zorg in te kopen door middel van een Europese aanbestedingsprocedure. De 5 Krimpenerwaard gemeenten (Schoonhoven, Bergambacht, Nederlek, Vlist en Ouderkerk) zijn hierbij samen opgetrokken.

Met de wettelijke aanbestedingsprocedure zijn vier zorgleveranciers geselecteerd die het beste aanbod voor de hulp bij het huishouden voor de vijf Krimpenerwaard gemeenten hebben gedaan. De geselecteerde zorgleveranciers zijn:
Thuiszorg Service Nederland, Stichting Zorgpartners Midden-Holland, Vierstroomzorgring Thuishulpen en Tzorg.

Als u nu hulp bij het huishouden ontvangt van Zorgpartners, verandert er in principe niets als u dat niet wilt. Wilt u wel van leverancier veranderen dan kan dat. U kunt hiervoor de afdeling Wmo per mail of telefonisch benaderen. Voor nieuwe cliënten die op grond van de WMO recht hebben op hulp bij het huishouden, betekent dit dat zij voor de hulp bij het huishouden vanaf 1 januari 2010 kunnen kiezen uit één van de vier geselecteerde zorgleveranciers.

Via de gemeentepagina en onze website gaan we de komende maanden verder in op de nieuwe keuzes die u vanaf 1 januari 2010 heeft.

Bereikbaarheid Wmo loket:

* Telefonisch: op werkdagen: (0182) 356 555
* Mail : wmo@bergambacht.nl

* Spreekuren: Bergambacht: gemeentehuis: iedere werkdag van 9.00 uur
tot 12.00 uur
Berkenwoude: gesprek op afspraak bij u thuis Ammerstol: tot 1 november Hoepmakerstraat
77,
daarna Groene Kruisgebouw in de Ds. Hugenholtzstraat:
iedere dinsdag van 10.30 uur tot 12.00 uur


---