ABVAKABO FNV

Noord-Brabant wil driehonderd banen schrappen

De provincie Noord-Brabant heeft aangekondigd ongeveer driehonderd arbeidsplaatsen te schrappen. Volgens ABVAKABO FNV blijkt hieruit maar weer hoe belangrijk een goede werkgelegenheidgarantie in de cao is.

De provincie Noord-Brabant moet snijden in het aantal ambtenaren, vanwege teruglopende inkomsten uit Den Haag. Het aantal arbeidsplaatsen loopt in de komende jaren terug van ongeveer 1300 naar duizend. Ook uit diverse andere provincies krijgt ABVAKABO FNV verontrustende signalen van leden.

Karel de Buijzer, bestuurder bij ABVAKABO FNV: "De cao-onderhandelingen voor de provincies zijn net weer hervat, nadat ze tijdens het zomerreces waren vastgelopen. Eén van de redenen van het vastlopen van de onderhandelingen, is dat de werkgevers weigeren een werkgelegenheidsgarantie te geven. De situatie in Brabant schetst maar weer hoe belangrijk zo'n garantie is."

Volgens De Buijzer beschikt ABVAKABO FNV op dit moment nog over onvoldoende informatie om te kunnen inschatten of de bezuinigingen in Brabant terecht zijn. De Buijzer: "Maar we accepteren nooit dat er gedwongen ontslagen vallen."
23-10-2009, Provincies