Politie Haaglanden

Persberichten 23 oktober

Haaglanden, 23-10-2009

Straatrover aangehouden
Den Haag De politie hield donderdagavond 22 oktober een 15-jarige Hagenaar aan die eerder op de avond betrokken was bij een straatroof. Twee Haagse mannen van 16 jaar oud werden rond 22.00 uur ter hoogte van de Tesselschadelaan beroofd van hun mobiele telefoons. Een tijdje later zagen surveillerende agenten een man op de Jan Luykenlaan lopen ter hoogte van de Vosstraat. Hij voldeed aan het opgegeven signalement van de verdachte. Uit nader onderzoek bleek dat deze verdachte in het bezit was van de gestolen mobiele telefoons. De verdachte zit nog vast voor verhoor.

Getuigen brutale diefstal gezocht
Den Haag De recherche van Bureau Karnebeek zoekt getuigen van de brutale diefstal van een tas, dinsdag 20 oktober op de Witte de Withstraat. Omstreeks 18.40 uur reed een 49-jarige Haagse op haar fiets over de Witte de Withstraat met haar tas in één van de fietstassen. Plotseling haalden twee jongens op een scooter haar in en haalden de tas uit haar fietstas. De dame viel van schrik van haar fiets op straat. De jongens gingen er met de tas vandoor in de richting van de Waldeck Pyrmontkade, de fiets van de vrouw nog enige meters meeslepend.
Heeft u dinsdag iets gezien van deze beroving of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Karnebeek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

25 bekeuringen bij bromfietscontrole
Den Haag Politie Haaglanden hield donderdag 22 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur een bromfietscontrole op de binnenplaats van het politiebureau aan de Jan Hendrikstraat. Hierbij werden zestig bromfietsbestuurders met hun bromfiets gecontroleerd. In totaal schreef de politie bij deze controle 25 bekeuringen uit, waarvan meer dan de helft voor het overschrijden van de maximum toegestane constructiesnelheid.

Auto-inbreker op heterdaad betrapt
Den Haag Politieagenten betrapten donderdag 22 oktober rond 21.45 uur een 40-jarige Hagenaar toen hij op de Marktweg in een personenauto met een schroevendraaier bezig was een radio uit een dashboard te slopen. Bij fouillering bleek de man het bijpassende radiofrontje al in zijn zak te hebben. Agenten hielden de Hagenaar aan en namen hem mee naar het politiebureau voor verhoor.

Graffitti-spuiter in de kraag gepakt
Den Haag Een 14-jarige Haagse jongen die, samen met een groepje jongeren, in een portiek op de Jan Wapstraat graffitti aan het spuiten was, dacht de politie op 22 oktober om 16.00 uur te slim af te zijn. Hij verdween in zijn ouderlijke woning, verderop in dezelfde straat, en ging met kleren en al in zijn bed liggen. De ouders van de jongen lieten de politie echter binnen en de zwarte verf op de handen van de verdachte verraadde hem. De jongen is aangehouden en doorverwezen naar HALT.

Brand! Of niet
Leidschendam Politie en brandweer reageerden donderdag 22 oktober om 10.20 op melding van brand in een school aan de Prinsenhof. Eenmaal aangekomen bleek het niet te gaan om brand, maar was een schoonmaker bezig met het reinigen van de gevel met een hogedrukreiniger. Hierdoor ontstond een wolk nevel, die verward werd met rook.

Jeugd vernielt fiets
Leidschendam Agenten hielden donderdag 22 oktober om 22.45 uur vier jongens aan omdat zij een fiets vernielden. Beveiligingsmedewerkers zagen dat het groepje in het winkelcentrum aan de Weigelia op de fiets aan het springen was. Agenten hielden het viertal (15-17 jaar uit Leidschendam) aan. Op het politiebureau belde de politie hun ouders en kregen ze een proces-verbaal.

Boetes op verzoek
s-Gravenzande De politie hield donderdagmiddag 22 oktober een snelheidscontrole op de Woutersweg. Buurtbewoners hadden aangegeven dat automobilisten daar regelmatig te hard rijden. In totaal schreven agenten in één uur tijd twaalf boetes uit voor het overschrijden van de maximumsnelheid van 50 km/u.

Winkeldieven gesnapt
Wateringen Beveiligingsmedewerkers droegen donderdag 22 oktober om 16.55 uur drie winkeldieven over aan de politie. Een 41-jarige vrouw uit Rijswijk stal in een bouw- en tuincentrum samen met haar 20-jarige zoon (ook uit Rijswijk) vier sloten. Een 18-jarige vriend van de zoon was ook aanwezig bij de diefstal. De politie hield het drietal aan en ging zelf achter slot en grendel op het politiebureau. Daar kregen ze een proces-verbaal.

Automobiliste onwel, auto botst
Rijswijk Een 44-jarige automobiliste uit Capelle aan den IJssel raakte donderdag 22 oktober om 07.45 uur onwel op de Geestbrugweg. Daardoor botste ze tegen een boom en twee geparkeerde autos. De vrouw werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.

Hij kon het rijden niet laten
Delfgauw Agenten hielden donderdag 22 oktober rond 11.00 uur een 30-jarige man uit Delfgauw aan, omdat hij in de Dukaatstraat in een auto reed met een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man mag tot het voorjaar van 2010 geen auto besturen, maar kon zolang kennelijk niet wachten. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Aangehouden na achtervolging
Delft Een 38-jarige automobilist probeerde vrijdag 23 oktober tevergeefs aan een blaastest te ontkomen. Politieagenten wilden de man rond 2.00 uur op de Westlandseweg aan een routinecontrole onderwerpen. De man deed in eerste instantie alsof hij de agenten niet zag, maar bij een stoplicht lukte het de agenten om oogcontact met hem te maken. De man gaf aan de politiewagen te zullen volgen, maar toen de agenten op het Westeinde rechtsaf sloegen om de man daar te controleren, reed hij rechtdoor. De agenten zetten de achtervolging, die in eerste instantie leek te eindigen op het Tak van Poortvlietpad. Daar stopte de bestuurder, maar toen één van de agenten naar zijn auto liep, ging de man er opnieuw vandoor. Op de Weteringlaan lukten het de agenten om de man klem te rijden. Daarop konden zij hem aanhouden. De man weigerde in eerste aan een blaastest mee te werken, maar op het politiebureau blies hij 420 ugl. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Bouwvakker gewond
Delft Een 52-jarige man uit Rotterdam raakte donderdag 22 oktober gewond bij bouwwerkzaamheden op de Van Miereveltlaan. De man viel rond half negen s ochtends van twee hoog naar beneden en liep daarbij onbekend letsel op. Ter ondersteuning van het ambulancepersoneel kwam ook een traumahelikopter naar de plek van het ongeval. De ambulance bracht de man uiteindelijk naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Geen mishandelde vrouw, wel hennep
Zoetermeer - De politie ontdekte donderdag 22 oktober een hennepkwekerij in een woning aan de Karel Doormanlaan. Agenten werden omstreeks één uur s middags naar de woning gestuurd, omdat daar een vrouw zou worden mishandeld. In de woning was iemand aanwezig, zo constateerden agenten, maar die persoon weigerde de deur te openen. Toen de agenten daarop de deur open boemden troffen zij in de woning een 19-jarige Zoetermeerder en een hennepkwekerij met 168 plantjes aan. De politie hield de man aan en ontmantelde de kwekerij. De man verklaarde slechts in de woning te logeren. De politie onderzoekt de zaak.