Wat zit er écht achter een pokerface?

23/10/2009 10:58

Tirion Uitgevers BV

Pokeren is nog altijd hot in Nederland! Internationaal gezien zijn het de Nederlanders die hoofdprijs na hoofdprijs wegkapen. Iedere avond is er wel poker op tv. En ook op recreatief niveau, in de

kroegjes of met vrienden, wordt fanatiek gespeeld.

Rolf 'Ace' Slotboom beschreef al eerder - in zijn succesvolle boek Pokerface - de gekte rondom het 'nieuwe klaverjassen'. Weliswaar niet tot ieders plezier, want Rolf is niet alleen staalhard voor zichzelf, ook al dan niet bevriende collega's worden niet gespaard. In Pokerface II is het niet anders. Op humorvolle en empathische maar bij tijd en wijle ook messcherpe wijze rekent hij af met de hypocrisie van de staat rondom gokverslaving, onze dubbele belastingmoraal, het opgezwollen ego van veel jonge pokeraars en de slechte sportmentaliteit van vele Nederlanders. Maar naast deze harde aanklachten is er ook volop ruimte voor lof en waardering. Bijvoorbeeld voor de grootse prestaties van onze Nederlandse toppers Rob Hollink en Marcel Lüske. In alles bespeur je Rolfs diepe liefde voor wat door velen nog steeds wordt gezien als een 'spelletje' - of erger nog: een kansspel.

Rolf Slotboom is de eerste Nederlands Kampioen Poker ooit (2005). Hij is een internationaal gereputeerd schrijver en columnist met maar liefst vijf Engelstalige strategieboeken op zijn naam. In 2008 werd hij door Pokercity verkozen tot Speler van het Jaar. Rolf gaat 23 oktober 2009 weer voor de titel 'Nederlands kampioen poker'. Tevens zal hij in november schitteren op het grootste en meest prestigieuze toernooi van aller HCSOP-toernooien: de Master classics of poker, dat spelers van over de hele wereld naar Amsterdam trekt.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.tirion.nl