Gemeente Drechterland

23-10-2009
Bespreking middelengebruik van kinderen

Ontmoeting werkgroep Ouders in gesprek met moedige moeders

Op 1 oktober 2009 heeft de werkgroep Ouders in gesprek een ontmoeting gehad met de Moedige moeders uit Volendam. Moedige moeders is een initiatief van enkele moeders in Volendam die zich zorgen maakten over het middelengebruik van hun kinderen.
Eén van de activiteiten die zij doen is een inloopavond. Een avond waar ouders en verzorgers hun verhaal vertellen over middelengebruik bij hun kinderen. De voorlichtingsavond wordt gebruikt om ervaringen uit te wisselen en verdriet te delen. De werkgroep Ouders in gesprek woonde zoân avond bij. Het was voor de werkgroep een intensieve en indrukwekkende avond.

Het gaat verder dan alleen open inloopavond, het is een lotgenotenavond. De moedige moeders zijn er voor alle ouders met opvoedvragen. Zij luisteren, ondersteunen, adviseren en moedigen ouders aan om open te zijn. De boodschap luidt: âJe kan het niet alleen en je staat niet alleenâ. Ouders waarvan de kinderen middelen gebruiken voelen zich vaak eenzaam, gekwetst, boos, bedrogen, maar vooral voelen zij machteloosheid. Ouders geven aan dat praten niet altijd leidt tot oplossingen, maar het lucht wel op en het geeft kracht om weer even verder te kunnen.

De avond heeft de werkgroep Ouders in gesprek inspiratie gegeven om nieuwe bijeenkomsten te organiseren. U wordt daarover op de hoogte gehouden via deze gemeentepaginaâs.