RTL Group

Matthias Scholten aangesteld als Directeur Content RTL Nederland

Matthias Scholten (41) wordt per 1 november aanstaande aangesteld als Directeur Content van RTL Nederland. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de strategie achter de lange termijn ontwikkeling en realisatie van RTL content. Tevens houdt hij zich bezig met het identificeren van trends en ontwikkelingen op de consumentenmarkt, die leiden tot een vernieuwing van het RTL aanbod. Tot zijn taken behoort ook de aansturing van het televisiebedrijf. De vacante functie van Algemeen Directeur Televisie komt hiermee te vervallen.

CEO RTL Nederland, Bert Habets, over de aanstelling van Scholten: Content in de breedste zin van het woord is het hoogste goed voor een mediabedrijf. De aanstelling van een Directeur Content is dan ook een strategische keuze met het oog op de toekomst. Deze functie is breder dan televisie alleen. Matthias Scholten is niet alleen een bruggenbouwer tussen de diverse disciplines binnen RTL, maar weet ook creativiteit met een brede strategische visie te combineren. Dat maakt hem de perfecte kandidaat voor deze positie. Met onze drie uiterst capabele zenderdirecteuren aan het hoofd van de zenders, kan Matthias zich volledig concentreren op zijn nieuwe rol.

Matthias Scholten over zijn benoeming tot Directeur Content bij RTL Nederland: Binnen RTL heb ik al veel fantastische initiatieven mogen ontplooien, zoals het opzetten van een productiehuis en later RTL Concepts. De mogelijkheid om het rijke productaanbod van RTL verder te ontwikkelen, zowel op televisie als op andere platforms, sluit perfect aan bij mijn ambitie. Ik ben dan ook heel trots dat ik inhoud mag geven aan deze nieuwe functie.

Scholten werkt sinds 2006 als Directeur van RTL Productions, de in house productietak van RTL Nederland die hij vanaf de grond heeft opgebouwd. In 2008 richtte hij de creatieve unit RTL Concepts op. Scholten maakt in zijn huidige functie reeds deel uit van het managementteam van het RTL televisiebedrijf. Voordat Matthias Scholten bij RTL werkte heeft hij in diverse functies ruime kennis en ervaring opgedaan in onder andere productie en digital media. Hij was verantwoordelijk voor een groot aantal totaalconcepten waarin televisie, digitale media en publieksevenementen waren verenigd.

De aanstelling van Scholten is onder voorbehoud van goedkeuring van de adviesaanvraag door de ondernemingsraad van RTL Nederland.
---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jasper Teijsse, sr. communicatieadviseur RTL Nederland, via 035-6718933 of jasper.teijsse@rtl.nl.