Gemeente Gilze en Rijen

Appartementcomplex Architect Aartsplein Rijen

Resultaten onderzoek koolmonoxidevergiftiging bekend

Op vrijdagochtend 23 oktober 2009 maakte het Openbaar Ministerie (OM) de resultaten bekend van het onderzoek naar de dood van het echtpaar in appartement 23 aan het Architect Aartsplein in Rijen.

Deze trieste gebeurtenis speelde zich af in het najaar van 2007. Op advies van de politie, de brandweer, de GHOR en het Openbaar Ministerie nam burgemeester drs. René H. Roep van de gemeente Gilze en Rijen in de dagen en weken daarna een aantal ingrijpende maatregelen voor de inwoners van het complex.

Ongeveer 80 bewoners moesten destijds hun appartement uit voorzorg verlaten. Pas weken later mochten ze weer terugkeren naar hun woningen. Die tijd was nodig om een reconstructie en vervolgens herstelwerkzaamheden in het appartementencomplex te doen. Woonstichting Leyakkers, de eigenaar van het pand, liet alle rookgasafvoeren van de CV-installatie in het pand vernieuwen. De woonstichting zorgde voor tijdelijke huisvesting van de getroffen bewoners.

Na ruim twee jaar onderzoek door de Politie Midden en West Brabant, TNO, en de Voedsel en Warenautoriteit zijn de oorzaken van de koolmonoxidevergiftiging bekend. Het Openbaar Ministerie heeft op basis van de onderzoeksresultaten een beslissing genomen over het wel of niet vervolgen van personen of bedrijven. In onderstaand persbericht leest u meer hierover.

Persbericht OM koolmonoxide Rijen.pdf

Datum bericht: 23 oktober 2009