Politie Hollands Midden

Alphen aan den Rijn - Jongens aangehouden voor bezit nepvuurwapen

Alphen aan den Rijn, 23-10-2009 o Twee jongens van 14 uit Alphen aan den Rijn zijn gisteravond aangehouden, omdat zij vuurwapen gelijkende voorwerpen bij zich hadden.

De politie kreeg omstreeks 21.00 uur een melding dat er twee mannen met bivakmutsen, camouflagekleding en vuurwapens dichtbij het verzorgingstehuis liepen.

De politie is ter plaatse gegaan, maakte een zoekslag naar de twee mannen en trof op de Meteoorlaan twee personen aan die aan het signalement voldeden. Zij werden tot stilstand gemaand en toen bleek het om twee jongens met nepvuurwapens te gaan. Zij waren legertje aan het spelen. Van dichtbij was duidelijk te zien dat het om nepwapens ging: zij waren van hout gemaakt en zwart geverfd. Allebei de jongens zijn vervolgens aangehouden. Hun ouders zijn gewaarschuwd en hebben de jongens van het politiebureau gehaald.

De politie waarschuwt jongeren om niet met vuurwapen gelijkende voorwerpen over straat te gaan, in de eerste plaats omdat het verboden is deze in je bezit te hebben. Daarnaast bleek uit bovenomschreven situatie, dat mensen kunnen schrikken als zij, zeker in een donkere omgeving, anderen met een vuurwapen gelijkend voorwerp zien lopen.