Gemeente Vlaardingen


Kinderboerderij Holywood krijgt certificaat

23 oktober 2009

Op 15 oktober heeft de kinderboerderij Holywood het certificaat ontvangen voor het keurmerk Zoönosen 2009. Zoönosen is een verzamelnaam van ziekten die overdraagbaar zijn van dieren op mensen, zoals de Q-koorts en toxoplasmose. De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) heeft het certificaat aan de kinderboerderij toegekend, omdat de dieren daar vrij zijn van zoönosen.

Keurmerk Zoönosen 2009
Het keurmerk hangt zichtbaar op de kinderboerderij.

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk, moest Holywood aan drie eisen voldoen. Zo moet het algemene hygiënebeleid goed zijn, de dieren moeten onderzocht en gevaccineerd worden op zoönosen, en de afgelopen 12 maanden moeten de dieren geen verschijnselen van de ziekten hebben gehad. Via een checklist die met de dierenarts is ingevuld, kon Holywood aantonen aan de voorwaarden te voldoen. Het keurmerk is een jaar geldig. In september 2010 komt er een nieuwe checklist.

Gezondheid
De medewerkers van de kinderboerderij houden de gezondheid van de dieren goed in de gaten. Ook komt de dierenarts elke maand langs om de dieren te controleren op ziekten.