Vesteda


vrijdag 23 oktober 2009
Nieuwbouwportal niki.nl viert 3e verjaardag

Vesteda bestendigt samen met ontwikkelaars, bouwers, corporaties en andere woningbeleggers unieke samenwerking na proefperiode. Â
Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal (LNP), beheerder van de online zoekmachine voor alle nieuwbouwwoningen in de koop- en vrije huursector in Nederland â niki.nl â heeft de afgelopen 3 jaar hard aan de weg getimmerd. Het doel van Stichting LNP is de transparantie in de nieuwbouwmarkt te vergroten. Het aanbod op de website niki.nl komt uit eerste hand van de aangesloten projectontwikkelaars, ontwikkelende bouwers, beleggers en woningcorporaties en is daardoor zeer actueel en betrouwbaar.
Â
Met meer dan 150 abonnees, waaronder Vesteda, beslaat het nieuwbouwaanbod op de website na 3 jaar zoân 70% van de markt. LNP vormt zo langzamerhand een niet meer weg te denken instrument voor de gehele nieuwbouwbranche. Het Algemeen Bestuur heeft onlangs besloten om, na een evaluatie van de proefperiode van drie jaar, de Stichting een âpermanente statusâ te geven.
Â
Het aanbrengen van transparantie in de woningmarkt realiseert LNP onder andere door het aanbod ook weer te geven op zo veel mogelijk andere woonportals en op websites van gemeenten, gebiedslocaties, uitgeverijen en makelaars. Door de volledig geautomatiseerde contentleveringen worden de statussen van de woningen die actueel zijn, gewaarborgt.
Het Landelijk Nieuwbouw Portaal is een stichting zonder winstoogmerk met als doelstelling het vergroten van de transparantie van de woningmarkt.