Gemeente Alkmaar


Voorontwerp Rijksinpassingsplan Gasopslag TAQA bv Bergermeer en Boekelermeer

Alkmaar, 19 oktober 2009

---

Ten behoeve van de energiezekerheid in Nederland heeft het rijk besloten de zogenaamde Gasrotonde Nederland te realiseren. Hiervoor moeten gasvoorraden worden aangelegd.

Als het aan TAQA Energy en het ministerie van Economische Zaken ligt, komt er een gasopslag in gasveld onder Bergen. In dit geval betekent dat een puttenlocatie in de Loterijlanden (Bergen) en installaties op de Boekelermeer (Alkmaar). Het rijk heeft de procedurele- en beslisbevoegdheid. De eerste procedure, namelijk het bestemmingsplan van deze gebieden aanpassen, het zogenaamde voorontwerp rijksinpassingsplan, is in week van 19 oktober 2009 ter informatie aan de raad en het college van Alkmaar , Bergen , Heiloo en Schermer aangeboden. De afzonderlijke raden en colleges hebben tot 7 december 2009 de tijd hier een inhoudelijk reactie op te geven. U kunt als bewoner of bedrijf in dit stadium gebruik maken van uw spreekrecht tijdens een raadsvergadering. Daarmee kunt u uw visie over gasopslag TAQA bij de raad kenbaar maken. Het voorontwerp Rijksinpassingsplan `gasopslag TAQA bv' wordt naar alle verwachtingen op 19 november 2009 tijdens een extra raadsvergadering in gemeente Alkmaar besproken. Voor het vergaderschema van de raad in Alkmaar kunt u terecht op www.alkmaar.nl.

Klik hier voor de integrale tekst bij het voorontwerp gasopslag Bergermeer

Klik hier voor de tekening bij het voorontwerp

Meer informatie over de standpunten van de gemeente en nieuws over TAQA

Spreekrecht
Wie van dit spreekrecht gebruik wenst te maken, kan dit tot zes uur vóór het begin van de vergadering schriftelijk dan wel mondeling, aangeven bij de griffier, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het onderwerp waarover het woord gevoerd zal worden.

Aanmelding kan schriftelijk t.a.v. de griffier, Postbus 53, 1800 BC Alkmaar, dan wel telefonisch op het telefoonnummer 072-548 93 32 of per E-mail raadsgriffie@alkmaar.nl.

In een later stadium, na het voorontwerp, kunt u als bewoner/bedrijf van Alkmaar gebruik maken van het indienen van een formele zienswijze.

Laatste wijziging: 19 oktober 2009