Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 23 oktober

Alkmaar, 23-10-2009 o 14.00 uur

Bromfietser zeer ernstig gewond bij ongeval

Hoorn, vrijdag 23 oktober

Een 17-jarige bromfietser uit Abbekerk is vrijdagochtend rond 06.53 uur zeer ernstig gewond geraakt op de Provincialeweg. Dit gebeurde op het kruispunt na het spoorwegviaduct ter hoogte van de Kerssenboogerd. De bromfietser wilde de weg oversteken toen hij werd geschept door een 53-jarige automobilist uit Grootebroek. De bromfietser raakte bij de aanrijding zeer ernstig gewond. Hij is overgebracht naar het AMC in Amsterdam en verkeerd in levensgevaar. De automobilist werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Er zijn veel fietsers getuige geweest van het ongeval. De politie is voor haar ondezoek naar de toedracht ervan echter ook nog op zoek naar automobilisten die getuige zijn geweest van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding tussen twee vrachtwagens N302

Hoorn, vrijdag 23 oktober

Op de N302 vond op de kruising met de Oostergouw vrijdagochtend rond 05.38 uur een aanrijding plaats tussen twee vrachtwagens. Een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Westwoud moest remmen voor het verkeerslicht. Een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoorn zag dit te laat en kon niet meer op tijd remmen. Er ontstond een aanrijding. Als gevolg hiervan was de weg enige tijd afgesloten. De 30-jarige man uit Hoorn werd ter controle meegenomen naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Eén vrachtwagen raakte total loss

Poging tot overval op toko: getuigenoproep

Alkmaar, donderdag 22 oktober

Drie mannen van 16, 17 en 17 uit Alkmaar zijn donderdagavond rond 21.40 uur aangehouden op de Dijk naar aanleiding van een poging tot overval eerder die avond bij een toko op de Vondelstraat.

Rond 19.15 uur kwamen de mannen de toko binnen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De eigenaar van de toko werd bedreigd. De daders probeerden geld buit te maken. Dit mislukte echter, waarna zij het pand verlieten.

De drie konden later op de Dijk aan de hand van de afgegeven signalementen worden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en zitten nog vast.

Bekend is dat er op het moment van dat de overvallers binnenkwamen drie klanten in de zaak waren. De politie wil graag met deze mensen in contact komen. Ook getuigen die rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Vondelstraat, worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhoudingen voor heling

Alkmaar, donderdag 22 oktober

Vier mannen in de leeftijd van 23 tot en met 34 jaar, afkomstig uit Alkmaar en Letland werden donderdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op het Bolwerk. De mannen werden door agenten aangesproken omdat zij in het openbaar alcohol aan het nuttigen waren. Even later troffen agenten het viertal opnieuw aan op een bankje in het park bij het Bolwerk, waar zij nog steeds alcohol aan het drinken waren. De tassen die de mannen bij zich hadden werden gecontroleerd. Eén van de tassen zat vol met nieuw verpakte luchtverfrissers, een andere met nieuw verpakte doosjes vitaminepillen. De vier mannen werden aangehouden op verdenking van heling.

Aanhouding voor handel in harddrugs

Den Helder, donderdag 22 oktober

Een 28-jarige man uit Den Helder werd donderdagmiddag rond 16.30 aangehouden op de Spoorstraat op verdenking van handel in harddrugs. Agenten zagen de man iets overhandigen aan een andere man. Hij werd werd een stukje verderop gecontroleerd op grond van de Opiumwet. Bij zijn fouillering gooide hij een plastic zakje met inhoud weg. In zijn kleding werden echter enkele bolletjes met witbruin poeder aangetroffen. Het weggegooide zakje betrof eveneens wit poeder. De verdachte werd aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Hij is inmiddels in verzekering gesteld.

Getuigenoproep inbraak supermarkt

Den Hoorn, donderdag 22 oktober

In een supermarkt aan de Naal is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Een medewerkster wilde donderdagochtend de winkel openen en ontdekte de inbraak. Er bleken tientallen sloffen sigaretten weggenomen te zijn. Tevens bleek het kantoor te zijn doorzocht. Vermoedelijk is men de supermarkt binnengekomen via een raam op de bovenverdieping.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van de inbraak. Heeft u op of in de omgeving van de Naal in de bovengenoemde nacht iets verdachts gezien? Of heeft u anderzins informatie met betrekking tot deze inbraak, bijvoorbeeld met betrekking tot de gestolen sigaretten? Neemt u dan contact op met de politie op Texel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).