Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van diefstal auto

Groningen, 23-10-2009 o De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal van een auto in de nacht van dinsdag 6 op woensdag 7 oktober 2009. Een 55-jarige vrouw parkeerde die nacht omstreeks 01:00 uur haar auto, een zilvergrijze Audi TT, aan de Moddermanlaan in Groningen. De vrouw werd na te hebben geparkeerd dwingend aangesproken door een man. Toen zij de autosleutels niet wilde afgeven, werd zij geschopt en geslagen. De nog onbekende man wist de sleutel af te pakken en is er met de auto vandoor gegaan.

Honda Civic

De politie is op zoek naar twee inzittenden van een rode Honda Civic welke mogelijk betrokken zijn bij deze diefstal. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze rode Honda Civic, even voor de diefstal, in de directe nabijheid van de gestolen auto is gesignaleerd.

Signalement

De mannen in de Honda voldoen aan het volgende signalement:

Man 1: licht getinte huidskleur, zwart kort golvend haar, droeg een zwarte jas (heupmodel), een lichtblauwe spijkerbroek en is tussen de 22 en 28 jaar oud.

Man 2: blanke huidskleur, lichtblond kort stekelig haar, droeg een zwart vest of sweater met capuchon, een gele broek en is tussen de 25 en 30 jaar oud.

De politie vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben of aanslaan op het signalement van de mannen, mogelijk in combinatie met de Honda Civic of de Audi TT, zich te melden bij de politie. Dat kan op 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.