Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 23-10-2009

Alcoholcontrole in Den Hout

DEN HOUT: Agenten van het Verkeershandhavingsteam hebben
donderdagavond in samenwerking met diverse politiestudenten op de Weststadweg een verkeerscontrole gehouden. Er werden 605 bestuurders gecontroleerd. Daarvan hadden er vijf teveel gedronken. Het hoogste percentage werd gescoord door een 76-jarige man uit Made die 570 ugl droeg.

Tevens werden bestuurders komende uit de richting van Oosterhout gecontroleerd op hun snelheid door middel van de laser. Een bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij 45 kilometer boven de maximum snelheid van 80 kilometer per uur reed. Tevens werd van één
bestuurder, een 40-jarige man uit Papendrecht het rijbewijs
ingevorderd omdat hij na correctie 55 kilometer per uur te hard reed. Dit rijbewijs zal worden gezonden naar de Officier van Justitie te Breda. Bij de controle waren 17 politiemensen betrokken.

Arrestatie na aantreffen nepvuurwapen

WERKENDAM: Agenten hebben vannacht omstreeks 01.00 uur een 19 jarige man uit Brouwershaven aangehouden nadat zij tijdens een controle in zijn auto, in het vak van het bijrijdersportier, een balletjespistool hadden aangetroffen. De verdachte verklaarde dat hij het nepvuurwapen jaren geleden tijdens een vakantie had gekocht in Rimini (Italië). Hij wist wel dat het bezit van een dergelijk vuurwapen in Nederland verboden is.

Belediging, wiet, boksbeugel en vlindermes

TERHEIJDEN: De politie heeft donderdagmiddag voor zijn woning een 19-jarige man uit Terheijden aangehouden ter zake het beledigen van een politieman. De verdachte zou naar een langsrijdende agent kankerlijer en mongool geroepen hebben. De verdachte was kennelijk boos geworden omdat hij het gevoel heeft dat hij in de gaten gehouden wordt. Hij bleek twee verboden wapens, namelijk een vlindermes en een boksbeugel bij zich te hebben. ook had hij een kleine hoeveelheid wiet op zak. De verdachte heeft van de politieparketsecretaris een transactievoorstel van 600 euro gekregen. Hij wil daar even over nadenken. Hij ontkende overigens de agent beledigd te hebben.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-10-2009 15:27 | © Regio Midden en West Brabant |