Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 23 oktober 2009

* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE BRANDSTICHTINGEN

ROTTERDAM-OMMOORD/ZEVENHUIZEN - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft een 17-jarige Rotterdammer gearresteerd voor brandstichting. De jongen wordt verdacht van brandstichtingen in onder meer de kinderboerderij aan de Bergse Linker Rottekade en een nabijgelegen hooischuur maar ook van een brand in hooischuur aan de Rottekade in Zevenhuizen.
Onderzoek naar de branden en een samenwerkingsverband tussen de politie Rotterdam-Rijnmond en Hollands-Midden heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte. Eerder werd ook de mobiele telefoon van de jongen in beslag genomen toen hij naar de brand in Zevenhuizen stond te kijken.
De 17-jarige Rotterdammer is vannacht in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord. De politie verzoekt getuigen van de branden of mensen die informatie over de branden hebben, om contact op te nemen met de recherche van het district Oost van de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTEN DIRECT NA BEROVING

ROTTERDAM - De politie heeft donderdagavond twee Rotterdammers gearresteerd direct na een beroving op de Plaszoom. Kort na tien uur werd een 21-jarige man uit Bergschenhoek door een aantal personen onder bedreiging van een mes beroofd. Hierbij werden onder meer zijn mobiele telefoon, geld en bankpas buitgemaakt.
Politiemensen stelden direct een onderzoek in en troffen twee verdachten aan op de Plaszoom. Zij werden aangehouden en bleken in het bezit te zijn van de zojuist gestolen I-Phone en messen. Het tweetal is op het politiebureau ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MAN IN WONING OVERVALLEN
De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een overval die donderdagavond rond half twaalf in een woning aan de Bermweg plaatsvond. Een aantal nog onbekende mannen bedreigde de bewoner met geweld en drong de woning in. De woning werd doorzocht. Het is nog onbekende wat er werd buitgemaakt.


* JUWELIER VERJAAGT OVERVALLER UIT WINKEL

SCHIEDAM - Een onderzoek naar een overval op een juwelier aan de Passage zal moeten gaan leiden tot de aanhouding van de verdachte.

Donderdagochtend rond tien uur bedreigde een onbekende man de juwelier met een vuurwapen. De juwelier besloot de overvaller zijn winkel uit te duwen, waarna de gewapende overvaller het hazenpad koos.
Het aanhouden van overvallers heeft de allerhoogste prioriteit. Dit jaar werden 160 verdachten van overvallen aangehouden.