Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 23-10-2009

8 aanhoudingen bij alcoholcontrole

ROOSENDAAL: De politie hield donderdag vanaf 17.00 uur een
alcoholcontrole op de Van Beethovenlaan en de Burgemeester
Schneiderlaan. Bij de controle werden 655 blaastesten afgenomen. 8 bestuurders werden aangehouden, waarvan 7 voor rijden onder invloed en een voor het in bezit hebben van een busje traangas en een mes. Dit is in beslag genomen.

Van de 7 aangehouden automobilisten is van twee het rijbewijs
ingevorderd. De hoogst gemeten waarde op de ademanalyse bedroeg 655 ug/l.

Politie houdt alcohol- en verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdag tussen 19.00 uur en 23.00 uur een alcoholcontrole aan de Ravelstraat en de Olympialaan. Hierbij was extra aandacht voor bezoekers van sportkantines. In totaal zijn 155 bestuurders gecontroleerd. Hierbij werd een bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau kwam uit een
ademanalyse een uitslag van 470 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook zijn er nog diverse bekeuringen uitgereikt:

1 x fietsen zonder verlichting
3 x niet kunnen tonen van het rijbewijs
4 x niet dragen van een autogordel

1 x rijden op een onverzekerd voertuig. De betreffende bromfiets is van de weg gehaald.

Tussen 15.00 uur en 17.00 uur werd aan de Van Beethovenlaan ook een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle zijn in totaal 63 bekeuringen uitgeschreven:
38 x overschrijding van de maximum snelheid
21 x niet dragen van een gordel

1 x niet kunnen tonen van een rijbewijs

1 x als bromfietser niet het feitspad gebruiken

1 x niet kunnen tonen van een kentekenbewijs

1 x niet handsfree bellen

Snelheidscontroles in het buitengebied

HEIJNINGEN/ OUDE MOLEN/ NIEUW VOSSEMEER: Op de Stadsedijk te Oudemolen is tussen 10.20 uur en 10.55 uur een snelheidscontrole gehouden. Voertuigen werden gecontroleerd door middel van de lasergun. Er zijn 28 bestuurders gecontroleerd, waarvan er geen een in overtreding was. De maximaal toegestane snelheid bedraagt hier 60 km/u.

Op de Sabinaweg in Heijningen werd tussen 11.15 uur en 12.00 uur gecontroleerd/ Hier zijn 39 voertuigen gecontroleerd. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid hier 60 km/u bedraagt. Er zijn 5 overtredingen geconstateerd.
Tussen 15.00 uur en 15.45 uur is gecontroleerd op de Oude
Heiningsedijk. Er zijn 27 voertuigen gecontroleerd. Er werd een bestuurder staande gehouden voor het niet dragen van een gordel. Deze bestuurder bleek ook geen rijbewijs bij zich te hebben.

Op de Moorseweg in Nieuw-Vossemeer werden tussen 13.15 uur en 14.30 uur 41 auto's gecontroleerd. Hiervan waren er 7 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u, terwijl de hoogst toegestane snelheid 60 km/u bedraagt.

Man aangehouden voor bedreiging buurvrouw

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdagmiddag een 34-jarige man uit Roosendaal aan aan het Heilig Hartplein voor bedreiging van zijn buurvrouw. Hij had deze bedreigingen geuit richting een bekende van de 23-jarige vrouw, die haar hiervan op de hoogte stelde. De politie nam aangifte op van de vrouw. De verdachte bekende de bedreiging te hebben geuit. De onenigheid tussen de twee zou zijn ontstaan na meldingen van geluidsoverlast.

Meisje aangehouden voor mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdagmorgen een 15-jarig meisje uit Roosendaal aan voor mishandeling van een 18-jarige Roosendaalse. De gedupeerde deed aangifte bij de politie en verklaarde te zijn
mishandeld door een bekende in het Emile van Loonpark. De 18-jarige liep met haar jongere broertje en zusje door het park, toen ze werd aangesproken door de bekende. Het meisje zou haar hebben uitgescholden en haar hierna hebben aangevallen. Hierbij werd ze geschopt en geslagen.
De politie hield de 15-jarige aan op verdenking van de mishandeling. Zij verklaarde dat er over en weer klappen waren gevallen. Na verhoor is ze in vrijheid gesteld. In samenspraak met justitie zal worden bepaald wat voor gevolgen dit incident voor haar zal hebben.

Twee aanhoudingen na bedreiging met mes

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg donderdag even na 19.00 uur melding van bedreiging. Een 31-jarige man uit Schiedam liep op het
Stationsplein, toen hij werd uitgescholden door twee jongens. De twee uitten grove beledigingen en de man wilde hen hierop aanspreken. Toen hij naar hen toe liep trokken ze een mes en bedreigden hem. De Schiedammer alarmeerde de politie. Deze hield twee 17-jarige inwoners van Bergen op Zoom aan. Zij verklaarden niets met de bedreiging te maken te hebben. Gezien hun leeftijd werden de ouders van de twee op de hoogte gesteld. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

Man in verzekering gesteld voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie hield donderdag een 45-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor huiselijk geweld. De man zou, na langlopende relatieproblemen met zijn vrouw, haar die dag bij de keel hebben gegrepen en in het gezicht hebben geslagen. De vrouw hield hieraan zichtbaar verwondingen over. De zoon van het echtpaar, moest
tussenbeide komen om een einde te maken aan de mishandelingen. De politie nam aangifte op van de 45-jarige vrouw.
De man is op het politiebureau in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 23-10-2009 17:20 | © Regio Midden en West Brabant |