Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 23-10-2009

Politie op zoek na aanrander na meldingen van aanranding en geweld

BREDA: De politie onderzoekt vier meldingen van aanranding en
mishandeling, die vrijdagmorgen tussen 05.00 uur en 07.30 uur
binnenkwamen. Twee van de gedupeerde vrouwen meldden uit het niets te zijn geslagen door een onbekende man, toen ze te voet onderweg waren. Een van de vrouwen bevond zich op dat moment in het Valkenberg, de ander liep in de Gravestraat.
In de Spuistraat en de Pauwstraat werden twee vrouwen aangerand en mishandeld door een onbekende man. Om 06.25 uur meldde een vrouw vanuit de Spuistraat te zijn aangerand door een onbekende man. De vrouw was gaan gillen, waarna de onbekende het hazenpad koos.
Om 07.25 uur alarmeerde een vrouw de politie, nadat ze was aangerand en mishandeld in de Pauwstraat. De man zou ook hebben gepoogd haar verkrachten. .
Eén van de slachtoffers is naar het ziekenhuis gebracht voor
behandeling. De andere drie stellen zich onder behandeling van een huisarts. De vrouwen liepen verwondingen op in het gezicht, zoals zwellingen en blauwe plekken.

De politie neemt aangifte op van de geschrokken slachtoffers en is op zoek naar de dader. Gezien de signalement en de plaatsen waar de vrouwen door hun belager zijn benaderd sluit de politie niet uit dat het hier om één dader gaat.
Bij de zoekactie is SMS-Alert ingezet. Hierin werd ook een signalement van de dader gegeven. Het gaat om een gezette, blanke man van ongeveer 20 jaar. Hij draagt zwarte kleding met een wit opschrift, een
spijkerbroek en witte gympen. De politie kreeg in de ochtend enkele reacties op de SMS-Alert, maar deze hebben tot op heden niet geleid tot aanhouding van een verdachte.

De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien wat mogelijk te maken kan hebben met deze mishandelingen en aanrandingen zich te melden bij de politie. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844.

Vijf aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag vijf mensen aan in het horecagebied. Tot 02.00 uur was het rustig in het centrum. Hierna moest de politie ingrijpen bij meerdere opstootjes in en bij horecagelegenheden.
Tegen 03.00 uur werden een 19-jarige en een 18-jarige jongen uit Rucphen aan gehouden nadat werd gezien dat ze probeerden het slot van een fiets te vernielen.
Om 03.50 uur hield de politie een 17-jarige jongen uit Galder staande, omdat hij zonder verlichting op zijn bromfiets in de Nieuwstraat reed. Tijdens het gesprek ontstond een strubbeling, nadat de jongen de agent erg dicht naderde. Hij probeerde hierop de agent te slaan. Deze kon de klap net ontwijken. Hij is hierop aangehouden. De jongen verzette zich hier flink tegen.
Om 04.20 uur werd op camerabeelden gezien hoe twee personen een man in elkaar sloegen in de Potkansteeg. Het slachtoffer werd tientallen keren geschopt en geslagen. De politie zag twee mannen de Potkansteeg uitkomen. Bij het zien van de politie gingen de mannen er vandoor in de richting van de Nieuwstraat. Hier zijn ze aangehouden. De 20-jarige en de 21-jarige Bredanaar zijn overgebracht naar het politiebureau. Een van hen moest naar het ziekenhuis, omdat een verwonding aan zijn hand moest worden gehecht. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Van het 27-jarige slachtoffer uit Rotterdam zal aangifte worden opgenomen. Hij had schrammen en een bloedneus.

Verder zijn er 2 bekeuringen uitgeschreven voor het in bezit hebben van drugs, 10 voor verkeerd parkeren en 5 voor wildplassen.

Vrouw aangehouden voor auto-inbraken

BREDA: Een getuige meldde vrijdag om 03.45 uur een auto-inbraak aan het Mgr. Nolensplein. De melder gaf een beschrijving van de dader. Bij arriveren troffen de politiemensen een 50-jarige vrouw aan, een veelpleegster, vlakbij de opengebroken auto. Bij de auto lagen goederen uit de auto verspreid, waaronder de radio die net uit de auto was gehaald en verschillende tassen. In deze tassen zaten
knuffelbeesten, die na enig onderzoek afkomstig waren van een andere inbraak. Van beide voertuigen was een ruit ingeslagen.
De vrouw uit Breda is aangehouden voor de inbraken. Ze verklaarde er niets mee van doen te hebben. De vrouw was in bezit van verschillende soort inbrekerswerktuig. Deze zijn in beslag genomen.
Van de gedupeerden zal aangifte worden opgenomen.

Drie verdachten aangehouden na melding auto-inbraak

BREDA: De politie hield vrijdag tegen 02.00 uur drie verdachten aan in de Steijnlaan. Een getuige meldde dat er meerdere personen bezig waren in te breken in auto's in de Steijnlaan. Ze zouden hierbij autoruiten inslaan. De politie trof de verdachten aan in tuinen van omliggende woningen. Ze waren gevlucht bij het zien van de politie. Toen ze gesnapt werden gaven ze zich over.
Het gaat om een 21-jarige man, een 18-jarige man en een 19-jarige man. Ze zijn in verzekering gesteld op het politiebureau. De drie wilden mogelijk auto-onderdelen stelen. Ze waren in bezit van twee
auto-antennes.

Vrouw met geweld beroofd van tas

BREDA: Een 30-jarige Bredase stapte donderdag tegen 23.30 uur net uit de bus op de Heienlangdonk, toen er een scooter langs reed met hierop twee jongemannen. De bijrijder pakte de tas van de vrouw vast. Toen zij niet wilde loslaten werd ze meerdere keren geslagen tot ze de tas losliet. Hierna gingen de twee er vandoor in onbekende richting. Bij thuiskomst van het slachtoffer werd de politie gealarmeerd.
Deze nam aangifte op van de vrouw.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 23-10-2009 17:22 | © Regio Midden en West Brabant |