Politie Brabant Zuid-Oost

Politie-onderzoek naar dood Eric Schreuder nog steeds in volle gang

Best, 23-10-2009 o De 35-jarige Eric Schreuder uit Lommel, die op 20 juli dood werd gevonden op het Welschappad in Best, had mogelijk contacten in de hennepwereld. Dat blijkt uit het onderzoek dat politie en justitie hebben ingesteld na de vondst van het stoffelijk overschot. De politie sluit niet uit dat de contacten in de hennepwereld hebben geleid tot de dood van Schreuder.

Uit het onderzoek is gebleken dat Eric Schreuder door vuurwapengeweld om het leven is gebracht. Zijn lichaam werd maandagavond 20 juli kort voor middernacht door een voorbijganger aangetroffen op het Welschappad, een fietspad langs het Beatrixkanaal tussen de Oirschotsedijk in Eindhoven en Best.

Luchtfoto's
De politie is nog steeds volop bezig met het onderzoek naar de dood van Schreuder. Eén van de komende dagen wordt vanuit de lucht nogmaals de omgeving van de vindplaats bekeken. Met een politievliegtuig zullen foto´s worden gemaakt om het één en ander verder in kaart te brengen.

België
Aan de zaak werken 25 politiemensen. Omdat het slachtoffer in België woonde, werken zij nauw samen met de Belgische politie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Getuigenoproep
De opsporingsprogramma´s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht hebben al aandacht aan de zaak besteed. Er hebben zich na de uitzendingen ook al mensen gemeld die meer konden vertellen over het leven van het slachtoffer. Politie en justitie zijn nog steeds op zoek naar informatie over Eric Schreuder en over zijn dood. Getuigen of mensen die meer weten kunnen bellen met de recherche in Eindhoven via 0900-8844. Anoniem kan ook via 0800-7000, het telefoonnummer van Meld Misdaad Anoniem.

Meer informatie
Hier vindt u meer informatie over het onderzoek naar de dood van Eric Schreuder.