Ingezonden persbericht



Maasland, 21 oktober 2009

Persbericht

Dineren voor het goede doel
bij 't Sonnetje in Maasland

Op maandag 23 en dinsdag 24 november gaan de leden van de Lions Club Maasland aan de slag bij pannenkoekenhuis 't Sonnetje in Maasland. Iedereen kan kaarten kopen om te komen eten voor het goede doel. De gehele opbrengst gaat naar kansarmen in India.

Maaslanders Annechien Witteveen en Arnold Quak hebben de Stichting Belief opgericht. Deze Stichting helpt in India kastelozen. Dat zijn mensen die tot geen enkele kaste ofwel sociale klasse behoren en daardoor vrijwel geen mogelijkheid hebben om iets van hun leven te maken. Door toedoen van de Stichting Belief krijgen deze mensen wel een kans. Kastelozen krijgen nauwelijks onderwijs. Met de opbrengst van het door de Lions gehouden Boelhuis dit jaar, werd een school gebouwd. De Lions Club Maasland juicht deze hulp zo toe, dat de Club meerjarige steun heeft toegezegd. De opbrengst van het aankomende Pannenkoeken Benefietdiner, wordt gebruikt voor de oprichting van een fonds om vrouwen een microkrediet te verstrekken. Met zo'n krediet kan een vrouw bijvoorbeeld een geit kopen. De geit krijgt jongen die de eigenares kan verkopen. Ook kunnen vrouwen met een microkrediet een klein kledingatelier starten. De vrouw betaalt de lening langzaam af en kan daarna weer een dier kopen of meer kleding maken en haar kinderen onderwijs laten volgen en dus een toekomst geven. Voor Nederlandse begrippen lijkt een geit of naaimachine niets. Voor een moeder in India betekent het een ander leven voor haar en haar kinderen.

Iedereen is welkom op het Pannenkoeken Benefietdiner op maandag 23 en dinsdag 24 november. Er zijn nog kaarten te koop en wel voor 50 euro per persoon. Voor dat geld serveren de Lions een uitgebreid driegangen diner, waarbij een aangeklede pannenkoek natuurlijk niet ontbreekt. De prijs is inclusief drankjes. De Lions Club Maasland kookt en doet de bediening. De ingrediënten worden grotendeels gesponsord, zodat er zoveel mogelijk overblijft voor het goede doel. Wie plaatsen wil reserveren voor het diner, kan contact opnemen met John van Adrichem via john@van-adrichem.nl of telefoon 010 59 131 36.




Ingezonden persbericht