Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 23 oktober 2009

PvdA: Geef bedreigers een OV-verbod!

Een groep die zichzelf de BlackBandanaCrew noemt, heeft medewerkers van het Rotterdamse openbaar vervoer bedrijf RET bedreigd. In een reeks internetfilmpjes zwaaien de jongens met messen en pistolen en worden de RET'ers met de dood bedreigd. De PvdA vindt dat het voor hen verboden moet worden om van het OV gebruik te maken.

De RET heeft gisteren aangifte van ernstige bedreiging gedaan. "Het gedrag van die groep is ontoelaatbaar," zegt Peter van Heemst, "RET'ers staan in de vuurlinie net zoals politieagenten en ambulancepersoneel. Ik ben trots op die jongens en meiden die dagelijks in de weer zijn om reizigers veilig en snel te vervoeren in onze stad."

Naast een eventuele strafrechterlijke vervolging vindt de PvdA dat de bedreigers het recht hebben verspeeld om gebruik te maken van het Rotterdamse OV. Van Heemst: "De BlackBandanaCrew is typisch zo'n groep waar je het OV-verbod op moet loslaten. Een krachtig signaal is nodig dat hun gedrag niet kan!

Het OV-verbod bestaat nu al in Rotterdam om overlastgevende reizigers te weren van bepaalde tramlijnen. Het is nog niet voorgekomen dat daders van misdrijven die gepleegd zijn buiten het OV een verbod krijgen. De PvdA heeft vandaag het college opgedragen onderzoek te doen naar het instellen van een OV-verbod voor deze groep.

()