Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 14 oktober 2009

MATTHIJS VAN NIEUWKERK REIKT GOUDEN TELEVIZIER-RING 2009 UIT

Matthijs van Nieuwkerk maakt op vrijdag 23 oktober de winnaar van de Gouden Televizier-Ring 2009 bekend. De presentator won in 2007 met zijn programma De Wereld Draait Door de prestigieuze televisieprijs. 'We vonden het nogal wat toen we de Gouden Televizier-Ring 2007 wonnen. Ik was erg opgetogen. Het is waardering van de kijker'. Aldus van Nieuwkerk.

Ook is inmiddels duidelijk wie de overige televisieprijzen tijdens de veel besproken liveshow zullen gaan uitreiken. Ivo Niehe, die al bijna dertig jaar zijn populaire TV-show presenteert, zal de winnaar bekend maken van de Zilveren Televizier Ster Vrouw. Voor de uitreiking van de ster aan de populaire mannelijke televisiepersoonlijkheid wordt een VIP overgevlogen vanuit het buitenland. Wie dat gaat worden blijft stil tot aan de liveshow.

De winnaar van de Gouden Stuiver, de prijs voor het populairste jeugdprogramma, wordt uitgereikt door de jubilerende Irene Moors. Exact twintig jaar geleden begon ze haar succesvolle carrière bij RTL-4 met het populaire kinderprogramma Telekids. In 2008 werd voor het eerst de Televizier Talent Award uitgereikt. De winnares van vorig jaar, Yolanthe Cabau van Kasbergen, zal bekend maken in wie het Nederlandse publiek dit jaar het grootste aanstormende talent ziet.

Ook dit jaar zal Chantal Janzen voorafgaand aan de spectaculaire liveshow om 19.55 uur rechtstreeks verslag doen van de rode loper. Op Nederland 1, bij de AVRO is live te zien hoe alle sterren zich verzamelen voor het televisiegala van het jaar. Verder zal Chantal Janzen spreken met een aantal genomineerden die in spanning zijn over het verloop van de avond.

Rode Lopershow Gouden Televizier-Ring 2009:
19.55 uur AVRO Nederland 1

Gouden Televizier-Ring Gala 2009:
20.30 uur AVRO Nederland 1