Gemeente Borsele

Examen weerbaarheidstraining op CBS De Rank in âs-Gravenpolder

Alle leerlingen van groep 5 t/m 8 van Christelijke basisschool De Rank in âs-Gravenpolder hebben weerbaarheidslessen gevolgd. Op vrijdag 23 oktober sluiten de leerlingen dit lespakket af. Groep 5 en 7 heeft van 13.00 tot 14.00 uur examen. Leerlingen van groep 6 en 8 doen van 14.00 tot 15.00 uur examen. Als ze dit met goed gevolg afleggen, krijgen de deelnemers na afloop een diploma.

Kinderen kunnen soms hard zijn tegen elkaar. Omdat samen leren en samen leven hand in hand gaan op De Rank, vindt de school het belangrijk dat de leerlingen goed met elkaar omgaan. Dit gaat echter niet altijd vanzelf. Tijdens de acht trainingen hebben de kinderen geleerd respectvol met elkaar om te gaan. Ook leren ze spelenderwijs om te gaan met eventuele agressie in de huidige samenleving. Het voordeel van de weerbaarheidstraining is dat alle kinderen worden bereikt. Minder weerbaren worden sterker, de sterkeren leer je om respect te krijgen voor leerlingen die minder sterk zijn.

De reden dat CBS De Rank de weerbaarheidstrainingen heeft georganiseerd, is omdat zij willen dat al hun leerlingen zich ontwikkelen op velerlei gebieden. Daar is meer voor nodig dan alleen taal en rekenen. Shiran Sport Vlissingen verzorgt de weerbaarheidstrainingen. De lessen zijn mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Borsele.