Ingezonden persbericht


NJR

PERSBERICHT
Utrecht, 16 oktober 2009

Jongeren winnen ¤ 5.0000,- om Maastricht Noordoost te pimpen Uitreiking Pimp my Block Limmel, Nazereth, Wittevrouwenveld en Wyckerpoort

Op vrijdag 23 oktober reikt NJR (Nationale Jeugdraad) de felbegeerde Pimp my Block Awards uit. De afgelopen maanden leverden jongeren ideeën in om hun wijk aantrekkelijker te maken voor leeftijdsgenoten. In het Trefcentrum in het Wittevrouwenveld wordt bekend gemaakt wie met de mooie geldprijs van 5000,- euro naar huis gaat. De winnaar mag het plan uitvoeren. Bij die uitvoering worden de jongeren ondersteund door NJR en lokale coaches.

De Award Show vindt plaats van 20.00 uur tot 00.00 uur in het Trefcentrum aan de Edisonstraat, ditmaal met een bijzondere eregast. Want de presentatie is in handen van Everon Jackson Hooi, GTST-acteur en tevens ambassadeur van Pimp my Block. Tijdens de Kick Off bleek dat Maastricht Noordoost een wijk was met een zeer enthousiaste jongeren. Het dak ging er nooit eerder zo af! Everon zal dat succes samen met een echte brassband en rapper Jayh tijdens de Award Show nog eens dunnetjes overdoen. De opening van het evenement is in handen van Wethouder Costongs. Tijdens de avond worden er individuele prijzen uitgereikt van 50 en 100 euro. De winnaar gaat naar huis met een hoofdprijs van 5000 euro, een bedrag waarmee het idee ook daadwerkelijk kan worden uitgevoerd.

Pimp my Block is een initiatief van NJR en laat jongeren actief meedenken over hun buurt. Ze mogen zelf bedenken hoe ze hun omgeving willen verbeteren. Inzet is dat jongeren ideeën inleveren die een positieve bijdrage leveren aan de sociale samenhang. Opvallend is dat de Maastrichtse jongeren veel voorstellen indienden voor het organiseren van een (multicultureel) evenement. De vraag of er wel genoeg 'te doen is' voor de jeugd in Noordoost rees dan ook direct.

Pimp my Block wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds en de gemeenten waar het project actief is. In Maastricht wordt het project uitgevoerd in samenwerking met woningcorporaties Servatius en Woonpunt (onder de vlag van Maastricht Noordoost), Trajekt en de jongeren uit de wijken. Ook in Enschede, Amsterdam, Deventer, Amersfoort, Den Haag, Dordrecht, Arnhem, Nijmegen en Rotterdam worden de Pimp my Block Awards uitgedeeld.

Algemene informatie

Pimp my Block Award Show Maastricht Noordoost
(Limmel, Nazereth, Wittevrouwenveld en Wyckerpoort) Vrijdag 23 oktober, 20.00 ­ 00.00 uur
Trefcentrum (Edisonstraat4)
Artiesten: Jayh, brassband en Everon Jackson Hooi (GTST).

Kijk ook op www.pimpmyblock.nl en www.njr.nl!

NJR
De Nationale Jeugdraad is vernieuwd en heet nu NJR! Bij NJR werken ruim 30 jonge mensen en honderden vrijwilligers aan (media)campagnes en projecten voor jongeren. NJR geeft jongeren de kans om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen; bij hun in de buurt tot aan de VN. Daarnaast adviseert NJR overheden en allerlei andere organisaties over jeugdbeleid.

()

Noot voor redactie,