Ingezonden persbericht


Weekendafsluiting A4 Burgerveen - Zoeterwoude
In de richting van Den Haag

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit op de A4 tussen knooppunt Burgerveen (Nieuw Vennep) en Zoeterwoude Rijndijk (N11) richting Den Haag. Hierdoor is de A4 tussen knooppunt Burgerveen en Zoeterwoude (N11) afgesloten van vrijdag 23 oktober 22.00 uur tot maandag 26 oktober 05.00 uur. De opritten naar de A4 in de richting Den Haag zijn vanaf 21.30 uur afgesloten. Verkeer komend van de N11 kan tijdens de weekendafsluiting in beide richtingen gebruik maken van de A4.

Houd rekening met extra reistijd en drukte op de omleidingsroutes. Door filevorming op de omleidingsroutes kan de extra reistijd oplopen tot een uur. Geadviseerd wordt gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Omleidingen
Verkeer in de richting van Den Haag/Rotterdam

- volgt vanaf knooppunt Burgerveen de A44 en vervolgens de N44
- volgt vanaf de ring Amsterdam de borden Utrecht en vervolgens de borden Den Haag

Verkeer in de richting Roelofarendsveen en Hoogmade
- wordt via de N207 omgeleid. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan

Alternatief vervoer
Rijkswaterstaat biedt alternatief vervoer aan in de vorm van het VanAnaarBeter-treinkaartje en pendelbussen. Met het VanAnaarBeter-treinkaartje kunt u tijdens de werkzaamheden voordelig met de NS reizen tussen Amsterdam Centraal en Den Haag Centraal en HS (en alle tussenliggende stations). Het treinkaartje is voor E 2,- (retour 2e klas) te koop bij de kaartautomaten op de NS-stations onder de knop 'Acties/Evenementen'. Het vanAnaarBeter-treinkaartje is één dag geldig. Vergeet niet uw kaartje te stempelen in één van de gele stempelautomaten. Inlichtingen zijn verkrijgbaar bij het NS-servicepunt.

Gratis pendelbussen
Tijdens de weekendafsluiting zet Rijkswaterstaat vanwege de verkeersdrukte op de A44 gratis pendelbussen in tussen Transferium 't Schouw langs de A44 bij Leiden en Den Haag Centraal. De pendelbussen maken gebruik van de vrije busbaan en rijden filevrij tussen Transferium 't Schouw en Den Haag Centraal. De bus rijdt om het kwartier tussen 9.30 uur en 18.30 uur. De laatste bus vanuit Den Haag Centrum naar het Transferium vertrekt om 19.00 uur. Parkeren bij Transferium 't Schouw is gratis. Het Transferium wordt op borden langs de weg aangegeven.

Werkzaamheden
Rijkswaterstaat werkt aan de verbreding van de A4 tussen Burgerveen en Leiden. Tijdens de weekendafsluitingen wordt tussen het knooppunt Burgerveen en het ringvaartaquaduct gewerkt aan het openstellen van een nieuw deel van de A4, aan de oostkant van de huidige weg. Dit wordt na afloop van de eerste weekendafsluiting in fases in gebruik genomen. Ter hoogte van Leiden worden tijdens de weekendafsluitingen grootschalige heiwerkzaamheden uitgevoerd. Daarnaast worden op het traject reguliere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden uitgesteld worden.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -