Ingezonden persbericht



---


P E R S B E R I C H T
HUMAN


1 Vrijdag 23 oktober 2009

Radio 5 & www.obalive.nl
19.00-21.00 uur


2 Radiotalkshow met gasten, discussies, live-muziek & publiek vanuit de


3 Openbare Bibliotheek (OBA) in Amsterdam

Presentatie: Theodor Holman


---

Muzikale act: singer/songwriter Leine (4 sessies)
De muzikale composities van de Amsterdamse singer/songwriter Leine zweven tussen pop, jazz en folk. Leine won twee keer de Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriter. (www.leine.nl)

Hoofdgast: Docent Ethiek Lambèr Royakkers over de doorbraak van robots op het slagveld en over dilemma's en gevaren van deze technologische ontwikkeling. Over de gehele wereld worden militaire robots ontwikkeld en in Irak en Afghanistan zijn al duizenden robots actief. Lambèr Royakkers is hoofddocent ethiek aan de Universiteit van Eindhoven en aan de Nederlandse Nederlandse Defensie Academie in Breda.

Max Pam met zijn rubriek 'Ketter en Geest'.

Nelleke Noordervliet bespreekt het boek 'Nietsche en Kant lezen de krant' van filosoof Rob Wijnberg. Wijnberg kijkt naar de politiek (de krant) en analyseert opvattingen van politici aan de hand van filosofische theorieën.

Rondetafelgesprek o.l.v. Theodor Holman over de actualiteit Met Chris Rutenfrans, redacteur Opiniepagina Volkskrant, Judit Neurink Redacteur Midden Oosten dagblad Trouw, Amanda Kluveld, historicus en Chris van der Heijden, historicus. Judit Neurink komt met het laatste nieuws uit Irak, historicus Chris van der Heijden las 'Het geheim van de Telegraaf' van Mariëtte Wolf.


---

OBA Live: Elke werkdag 19.00-21.00 uur, verzorgd door LLink, NMO/NIO, IKON en HUMAN.

Deze uitzending van OBA Live is terug te zien op Televisie op maandag 26 en dinsdag 27 oktober van 13.00-14.00 uur via Spirit 24 (digitaal televisie themakanaal Publieke Omroep). Zie ook www.spirit24.nl



Ingezonden persbericht