Dienstenbond CNV

Nieuws

22 oktober 2009

Nog geen akkoord cao voor het omroeppersoneel

De looptijd van de huidige cao voor het omroeppersoneel is reeds in april van dit jaar verstreken. Hoog tijd dus dat er een nieuwe cao op tafel komt te liggen. Tijdens het vorige overleg zijn de partijen op veel punten dicht tot elkaar gekomen. Maar ondanks de bereidwilligheid van zowel de werkgevers- als de werknemersdelegatie is het nog niet gelukt om tot een definitief akkoord te komen. Op 3 november wordt het overleg voortgezet. CNV Media zet in op een snel en goed resultaat.

Natuurlijk is CNV Media bereid om haar looneis te matigen. Maar daar moeten dan wel goede afspraken tegenover staan. Afspraken die de werkgelegenheid en werkzekerheid voor het omroeppersoneel bevorderen. In dit kader is er onder andere gesproken over het inrichten van een mobiliteitscentrum. Ook kan er bijvoorbeeld geld opzij worden gezet om medewerkers, op periodieke basis, loopbaanscans te laten doorlopen. Op zich goede initiatieven, mits ze structureel worden ingezet. En daar ligt precies het pijnpunt. Vooralsnog ziet het er naar uit dat de werkgeversdelegatie geen mogelijkheid ziet om genoemde initiatieven structureel te financieren. Geld is slechts beschikbaar voor de looptijd van de nieuwe cao. Voor CNV Media is het onacceptabel dat structurele loonruimte op deze `incidentele' wijze wordt ingezet.

Op dinsdag 3 november komen partijen weer bij elkaar. Hopelijk zal dit leiden tot een duurzame oplossing. Natuurlijk houden we u op de hoogte.

CNV Media zet zich in voor haar leden, onder andere door goede arbeidsvoorwaarden af te spreken in een cao. En daar kunnen we uw hulp goed bij gebruiken. Immers, hoe meer leden, des te sterker wij staan. Word daarom vandaag nog lid van CNV Media!