Dienstenbond CNV

Nieuws

22 oktober 2009

Periodiek overleg Achmea

Tijdens het periodiek overleg is door CNV Dienstenbond, de collega-vakorganisaties en Achmea gesproken over de nieuwe cao, de divisie bancaire distributie, het atc, sociale innovatie, de zilverpool en de insidersregeling.

Het onderhandelingsresultaat over de cao Achmea is door de leden van alle bonden goedgekeurd. Dat betekent dat de cao nu een feit is. Zo snel als mogelijk zullen er nieuwe teksten gemaakt worden.

De divisie bancaire distributie heeft aangekondigd beter aan te willen sluiten bij de distributiekanalen van de Rabobank. Op deze manier weten klanten waar zij aan toe zijn. Medewerkers zijn ingelicht en er ligt een adviesaanvraag bij de OR.

Het Achmea Transfer Centrum is de afgelopen maanden wederom succesvol geweest. Alle vacatures boven de 4 weken gaan nu naar het ATC. Een ATC-er krijgt altijd voorrang boven een externe bij vacaturevervulling, mits het werk passend is. Een leidinggevende moet nu bewijzen dat het niet kan. Ook naar medewerkers toe zal dit een andere benadering van het ATC kunnen betekenen.

In het najaar zal gestart worden met de werkgroep sociale innovatie. Onder sociale innovatie valt levensfasebewust diversiteitbeleid, het werkconcept (waaronder flexibel werken), vitaliteitbeleid en werkgelegenheidsbeleid. In die werkgroep zal gekeken worden hoe er omtrent deze onderwerpen integraal afspraken in de volgende cao gemaakt kunnen worden.

Op 20 november is officieel de zilverpool van start gegaan. 57,5 jarigen kunnen in een soort flexpol (de zilverpool) ingezet worden als interne uitzendkrachten. Het voordeel is dat deze personen aan het werk blijven, zij ervaring binnen Achmea hebben en dat het voor Achmea goedkoper is. Aan het enthousiasme van projectleider Jan Menderink zal het slagen van deze zilverpool niet liggen.

Naar aanleiding van vragen van leden over de insidersregeling van Achmea heeft Achmea uitgelegd dat deze insidersregeling nodig is voor de financiële toezichthouder. Dat geldt ook voor medewerkers die al langere tijd in dienst zijn.

Voor vragen of opmerkingen kunt u terecht bij uw bestuurder mevrouw Ike Wiersinga (i.wiersinga@remove-this.cnvdibo.nl).

Nog even dit. U bent lid. Uw collega nog niet? Dat wordt dan hoog tijd. Wij rekenen op u!