Politie Utrecht

Persbericht Eemland noord, 08.30 uur

Utrecht, 23-10-2009

Overvallers aangehouden

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/ALBLASSERDAM Na uitgebreid politieonderzoek werden twee mannen aangehouden als verdachten van twee bankovervallen.

Overval

Op 8 januari 2009 werd een overval gepleegd op een bank in Bunschoten.

Omstreeks 08.55 uur drongen twee mannen een bank aan de Broerswetering binnen. Het tweetal bedreigde het personeel. Vervolgens verlieten zij de bank en gingen er met een geldbedrag vandoor. Het personeel had de overvalknop ingedrukt, waarna direct meerdere politieautos met spoed ter plaatse gingen. Ondanks een uitgebreid onderzoek in de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen.

De recherche van Eemland noord stelde een uitgebreid onderzoek in en de Forensische Opsporing voerde een uitvoerig sporenonderzoek uit.

Eerdere overval

Gaandeweg het onderzoek kwam naar voren dat ook op 4 december 2008 een soortgelijke overval had plaatsgevonden op een bank in Alblasserdam. De politie van de regio Zuid Holland Zuid kon die zelfde dag een inmiddels 30-jarige verdachte uit Amsterdam in deze zaak aanhouden.

Gezien het bovenregionale karakter van deze zaak werd het onderzoek toegewezen aan de Bovenregionale Recherche Midden Nederland (BRMN).

Aanhoudingen

Na uitgebreid onderzoek kon de BRMN vervolgens twee verdachten aanhouden voor de overval in Bunschoten: een 30 jarige man uit Amsterdam werd op 25 mei aangehouden en een 29-jarige plaatsgenoot kon op 7 juli aangehouden worden. Zij zijn beiden ingesloten. De 30-jarige man wordt er ook van verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval van 4 december 2008 in Alblasserdam.

Op dit moment zitten de mannen nog vast. Op 13 januari worden de zaken inhoudelijk behandeld bij de rechtbank in Utrecht.