Politie Utrecht

Persbericht Heuvelrug, 08.30 uur

Utrecht, 23-10-2009

Politie houdt verdachte aan in grote oplichtingszaak tegen bejaarde man

DRIEBERGEN - De politie heeft op 9 oktober een 37-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden wegens oplichting. De vrouw zou een 72-jarige man uit Driebergen voor ruim honderdduizend euro hebben opgelicht.

De oplichting kwam aan het licht toen het slachtoffer op 29 mei jl. in zijn woning aan het Prins Clausplantsoen in Driebergen ernstig werd mishandeld door een man die bij hem aan de deur kwam. Hierbij liep het slachtoffer botbreuken in zijn gezicht op. Het slachtoffer moest hiervoor worden opgenomen in het ziekenhuis. Het slachtoffer deed vervolgens aangifte van zware mishandeling.

Naar aanleiding van de mishandeling startte de politie een onderzoek en kwam zo ook de 37-jarige verdachte vrouw op het spoor voor oplichting. Hiervan had het slachtoffer al eerder aangifte gedaan. Uit het onderzoek bleek zij de man reeds sinds 2007 op te lichten. De vrouw had het slachtoffer in Haarlem ontmoet en had hem wijsgemaakt dat ze in geldnood zat. Uit medelijden heeft het slachtoffer haar meerdere malen grote sommen geld gegeven. Toen het slachtoffer hiermee stopte, werd hij kort daarna in zijn woning mishandeld door een man, dit bleek de vriend te zijn van de 37-jarige vrouw.

De man die verdacht wordt van de mishandeling, 32 jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, was al in augustus door de politie in Haarlem aangehouden voor soortgelijke strafbare feiten. Hij zit in bewaring.

Aanrijding

VEENENDAAL- Op donderdagmiddag raakte een bromfietser en een fiester gewond bij een aanrijding. Omstreeks 15.30 uur reed een 45-jarige bromfietser uit Veenendaal over de Wageningselaan. Hij haalde hier een fietser in en kwam toen in botsing met een uit de tegenovergestelde richting komende fietser, een 34-jarige vrouw uit Veenendaal. De vrouw kwam ten val en de bromfietser ook. Hij gleed nog een aantal meters door over het wegdek. De bromfietser werd slecht aanspreekbaar vervoerd naar het ziekenhuis. De vrouw kon na huisartsbezoek weer huiswaarts keren. De politie heeft de aanrijding in onderzoek