Burgers Zoo

22 okt 2009
Reusachtige watervaraan!

In Burgers' Rimba is een 24-jarige watervaraan gearriveerd met een lengte van maar liefst 2,20 meter. Het mannetje is afkomstig uit de Duitse dierentuin van Neunkirchen en momenteel waarschijnlijk de grootste watervaan in Europese dierentuinen.

De kolos is voorlopig door middel van een ruit gescheiden van de twee vrouwtjes die reeds in Arnhem aanwezig waren. Zodra het dier helemaal gewend is aan zijn nieuwe onderkomen, worden de vrouwtjes voorzichtig bij het mannetje geïntroduceerd. Naar alle waarschijnlijkheid zal één van de vrouwtjes op termijn verhuizen naar een andere dierentuin.

Direct na aankomst nam het mannetje al een bad in zijn nieuwe verblijf. Watervaranen zijn uitstekende zwemmers en kunnen zelfs geruime tijd onder water blijven.

Watervaranen kunnen uitgroeien tot een lengte van 2,80 meter en een maximaal gewicht van 140 kilo bereiken. Na de Komodo-varaan is de watervaraan de grootste varanensoort ter wereld. Burgersâ Zoo ⢠Antoon van Hooffplein 1 ⢠6816 SH Arnhem ⢠Nederland ⢠(026) 442 45 34 ⢠info@burgerszoo.nl