Gemeente Wijdemeren



Spreekuur Stadsbank

Wijdemeerders maken relatief weinig gebruik van het wekelijkse spreekuur dat de Stadsbank aan het Lindeplein in Loosdrecht houdt.

Tussen 1 januari 2008 en 1 juli 2009 hebben 60 mensen gebruik gemaakt van het spreekuur. In vergelijking met andere gemeenten in de regio is dit laag. Zeker nu er landelijk een stijging is van mensen met problematische schulden. Een oorzaak zou kunnen zijn dat mensen niet bekend zijn met het spreekuur. Het college wil komende periode dan ook meer aandacht op de gemeentelijke informatiepagina over dit onderwerp.

Iedere donderdagmiddag
Inwoners van Wijdemeren met financiële problemen kunnen iedere donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur voor hulp en advies terecht bij het spreekuur van de Stadsbank. Het is wel noodzakelijk een afspraak te maken. Dit kan door het sturen van een e-mail naar spreekuur@stadsbankmiddennederland.nl. De Stadsbank heeft de volgende gegevens nodig: naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en burgerservicenummer (voorheen Sofinummer). Ook andere instanties zoals Sociale Zaken van de gemeente, Versa en de woningcorporaties kunnen een afspraak voor hun cliënt maken. Na ontvangst van de e-mail, verstuurt de Stadsbank per post een uitnodiging.

(23-10-2009)