Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 22 oktober 2009

Jan Tekstra brengt nieuw album Blijf! uit

Na drie jaar intensieve voorbereiding ligt het nieuwe album Blijf! van singer/songwriter Jan Tekstra vanaf vandaag in de winkels. Blijf! is de eerste productie van Tekstra's eigen platenlabel Textra Productions. Gelijktijdig met de release van het album verschijnt de tweede single Mij Voorbij.

Blijf! is in alle opzichten een volledig eigen productie. Tekstra nam alle teksten, muziek, arrangementen, een groot deel van alle instrumenten, de leadzang en backingvocals voor eigen rekening. Het grootste gedeelte van Blijf! nam hij op in zijn woonkamer in het Friese dorpje IJlst. Voor muzikale ondersteuning bezocht hij bevriende muzikanten met de laptop onder zijn arm. Zij konden ter plekke een bijdrage leveren aan één van zijn liedjes.

Jan Teksta over Blijf!: 'Ik sluit met dit album enkele bizarre jaren af, waarin ik heb moeten leren omgaan met afscheid nemen in vele vormen. Het is de rode draad van Blijf! geworden. Meer dan ooit heb ik gevoeld hoe muziek je kan helpen om de dingen des levens een plek te geven. Blijf! is een heerlijke plaat geworden met een prachtige verzameling liedjes waar ik apetrots op ben.'

Artist: Jan Tekstra
Title: Blijf!
Label: Textra Productions
Catalog #: TEX0901
Genre: Nederlandstalig
Unit: 1CD

www.jantekstra.nl

Noot voor de redactie,