Hogeschool Windesheim

Persbericht, 22 oktober 2009

Elsevier Thema, een bijlage van het opinieweekblad, onderzoekt jaarlijks de tevredenheid onder studenten van een groot aantal populaire opleidingen. Studenten zijn het meest tevreden over Windesheim. Van de tien opleidingen die in het onderzoek zijn meegenomen, komen er vijf op de eerste plaats. Bovendien had Windesheim de afgelopen jaren de meeste opleidingen met een eindoordeel van minstens een zeven. In de vorige editie nam de hogeschool nog de derde positie in.

Scores boven landelijk gemiddelde
Windesheim krijgt de hoogste cijfers van studenten voor de Lerarenopleiding Lichamelijke Opvoeding en de opleidingen Sport en Bewegen, Financial Services Management, Industrieel Product Ontwerpen en Docent Beeldende Kunst en Vormgeving. Hierbij scoorden drie van deze opleidingen bovengemiddeld op de vragen over bekwaamheid en inzet van docenten en termijn waarin uitslagen bekend worden gemaakt. Andere punten waar ze goed op scoren zijn de begeleiding bij opdrachten en stages, de mogelijkheden om in het buitenland te studeren en de roostering van colleges en tentamens. Ook de opleidingen HBO - Rechten en Logopedie worden goed gewaardeerd. Ze scoren een 7 en staan hiermee op de derde plaats.

Elsevieronderzoek 2009
Er zijn 245 verschillende voltijd bacheloropleidingen in het hoger beroepsonderwijs. Dat zijn er te veel om in één keer tegelijk te behandelen. Daarom vergelijkt Elsevier Thema vijftig populaire opleidingen verdeeld over vier jaar. Elk jaar neemt Elsevier Thema een kwart van deze vijftig onder de loep. Dit jaar is de tevredenheid gepeild onder 4200 hbo-studenten, verdeeld over 21 studies. Het blad stelt â in samenwerking met onderzoeksbureau ResearchNed â vragen over onderwijs, docenten, voorzieningen, roosters en meer. Het themanummer is vanaf vandaag verkrijgbaar in de kiosk.