Ingezonden persbericht


Persbericht

Houten, 23 oktober 2009

Waldemar Torenstra speelt de man van De Gelukkige Huisvrouw

Acteur speelt echtgenoot van Carice van Houten in de verfilming van de debuutroman van Heleen van Royen

Houten, 23 oktober - Gisteren is aangekondigd dat Waldemar Torrenstra (Bride Flight, Zomerhitte) de hoofdrol gaat spelen van Harry, de echtgenoot van Lea in de film De Gelukkige Huisvrouw. Eerder werd al bekend dat Carice van Houten de rol van gelukkige huisvrouw Lea op zich neemt. De opnamen van Heleen van Royens boekverfilming starten deze week. De Gelukkige Huisvrouw van regisseur Antoinette Beumer verschijnt in april 2010 in de bioscopen.

Andere rollen in de film zijn weggelegd voor Marcel Hensema (Wild Romance), Joke Tjalsma (Gooische Vrouwen), Maike Meijer (Luifel & Luifel), Jaap Spijkers (Terug naar de kust, Bright Flight), Rik Launspach (Meiden van de Wit), Willem de Wolf (Lek), Eric van der Donk (Deadline), Anke Engels (SpangaS), Rene van 't Hof (Alles is liefde), Myranda Jongeling (Bride Flight), Martijn Nieuwerf (De Storm), Lotje van Lunteren (De co-assistent), Catharina Haverkamp (Grijpstra & De Gier), Annemieke Alderink Bakker (Alles is Liefde), Reinier Bulder (De Co-assistent), Dorijn Curvers (De Storm), Matteo van der Grijn (Zomerhitte), Gijs de Lange (Gooische vrouwen), Isis Cabolet (SpangaS), Margien van Doesen (Flikken Maastricht), Menno van Beekum (TBS) en Jaap Maarleveld (Tiramisu).

In De Gelukkige Huisvrouw is Harry Meyer gelukkig getrouwd met zijn Lea, verdient hij bakken met geld in het vastgoed en besluit hij op een kwade dag dat hij een kind wil. Lea gaat, onder protest, akkoord. Bij de geboorte van Harry jr. is iedereen in Lea's omgeving in de 'roze' wolken, behalve Lea zelf. Het is bevallen en opstaan. Dit resulteert in een moedig maar vooral ook bijzonder grappig verslag van een vrouw die na haar bevalling vecht voor zichzelf en in het reine wil komen met haar verleden.

Het scenario is geschreven door Marnie Blok & Karen van Holst Pellekaan en de film wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama in samenwerking met Inspire Pictures. Distributie van de film is in handen van Benelux Film Distributors. Meer informatie over de film: www.degelukkigehuisvrouwdefilm.nl

Over Eyeworks
Eyeworks is een creatieve en onafhankelijke televisieproducent die programma's ontwikkelt, produceert en distribueert in diverse genres zoals entertainment, drama & film en sport. Eyeworks werd in 2001 opgericht door Reinout Oerlemans en heeft thans toonaangevende productievestigingen in vijftien landen op vier verschillende continenten: Nederland, Belgiė, Duitsland, Zweden, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, ItaliĆ«, ArgentiniĆ«, Chili, BraziliĆ«, Nieuw Zeeland, AustraliĆ« en de Verenigde Staten. Televisieprogramma's en formats van Eyeworks worden in meer dan vijftig landen over de hele wereld uitgezonden. Eyeworks Sport produceert sportprogramma's voor de commerciĆ«le zenders in Nederland, waaronder belangrijke voetbalcompetities en wedstrijden van het Nederlands elftal. Eyeworks heeft dramaĆ¢Ā¤Ā, filmĆ¢Ā¤Ā en documentairetitels in haar portfolio waaronder de Oscarwinnende speelfilm Antonia, De Zaak Alzheimer, Windkracht 10, De Brief voor de Koning en Komt een Vrouw bij de Dokter. De politieserie Flikken van Eyeworks is een van de best bekeken dramaseries (meer dan 100 afleveringen) in BelgiĆ« en Nederland. Eyeworks Distribution richt zich op het wereldwijd licenseren van formats en readymade programma's van alle productiehuizen van Eyeworks en van derden. Internationaal succesvolle formats zijn onder andere: Test The Nation, The Chair, The 10, Miss Popularity, So You Wannabe A Popstar, CQC (Caiga Quien Caiga), Ticket To The Tribes, Who Wants To Marry My Son, Generation 10, Women On The Edge (Maitena), I Know What You Did Last Friday, The Italian Dream, Beat The Blondes en Heads or Tails.

Over Inspire Pictures bv

Inspire Pictures bv is sinds 2004 actief als distributeur en producent van zowel lokale als internationale speelfilms en medeverantwoordelijk voor kassuccessen als Kruistocht in Spijkerbroek, De Brief voor de Koning, Oorlogswinter en Komt een Vrouw bij de Dokter. Daarnaast ondersteunt Inspire Pictures creatief hoogstaande films als Kan door Huid heen, Happy End en Vliegenierster van Kazbek. Inmiddels is de omvangrijke lokale portfolio uitgebreid met de internationale coproductie Capa.