Ingezonden persbericht


Persbericht

Progress Software integreert programmeertaal SAP (ABAP(TM)) met Actional® 8.1 Business Transaction Management

Rotterdam, 23 oktober 2009 - Progress Software Corporation (NASDAQ: PRGS) presenteert het Progress® Actional® 8.1 Business Transaction Management-platform dat volledige integratie biedt met de programmeertaal ABAP(TM). Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid om de onderling verbonden services en applicaties - gebouwd met behulp van SAP NetWeaver - te monitoren en beheren. Hierdoor hebben IT-afdelingen optimaal inzicht in applicaties en de onderlinge interacties waardoor problemen tijdig worden gesignaleerd en opgelost.

Voorheen bood het platform deze uitgebreide mogelijkheden om inzicht te vergroten alleen voor klanten van het Java(TM)-gebaseerde NetWeaver. Het Actional 8.1-platform biedt klanten van SAP inzicht in ABAP-gebaseerde applicaties en hun onderlinge interacties binnen heterogene omgevingen. Door dit inzicht kan de IT-afdeling een eventueel probleem in een vroeg stadium herkennen en herstellen voordat het schade aanricht in de SAP-applicatie of de volledige IT-omgeving.

"De lancering van het Actional 8.1-platform verbreedt de mogelijkheden voor klanten van SAP en verbetert het inzicht in ABAP-gebaseerde applicaties", zegt Dan Foody, vice president of Actional Products bij Progress Software. "Actional 8.1-producten bieden gebruikers van SAP-applicaties volledige garantie op hun bedrijfstransacties en geven inzicht in afzonderlijke, gedistribueerde architecturen. Andere aanbieders in de markt leveren slechts beperkt inzicht in de NetWeaver-omgeving. Actional 8.1 biedt zelfs voor activiteiten binnen de ABAP-omgeving inzicht, policy-beheer en intuïtieve alarmering. Actional reduceert het aantal transactiestoringen en verbetert de applicatie-performance. Gebruikers kunnen hierdoor een grotere ROI verwachten bij het beheren van SAP-applicaties."

Andere belangrijke functies van het Actional 8.1-platform zijn:


* Auditing en logging via de messaging-infrastructuur: het platform breidt auditing- en logging-mogelijkheden uit. Klanten hebben de keuze informatie te distribueren via Java Message Service (JMS), of het direct te verzenden naar een database. Zo kunnen zij zelf een afweging maken tussen flexibiliteit, betrouwbaarheid en performance. Bovendien biedt deze mogelijkheid ook een basis voor 'event driven' architecturen. Dit zijn software-architecturen die 'events', oftewel veranderingen van status, bijhouden. Hierdoor verkrijgen klanten eenvoudig toegang tot alle events die zich voordoen binnen bedrijfsapplicaties.
* Verbeterd inzicht: het platform vergroot het inzicht in de volledige IT-omgeving. Ook het ontwikkelplatform van Spring Framework en het Microsoft Biztalk-platform wordt ondersteund.
* Ondersteuning voor JMS-testing: Progress heeft de testmogelijkheden van Actional 8.1 uitgebreid door onderdelen toe te voegen die direct zijn gebouwd op JMS, zonder onderliggende SOA-architectuur. Deze nieuwe functie biedt continue ondersteuning voor heterogene omgevingen.

Verder heeft Progress deelgenomen aan het SAP Co-Innovation Lab. Dit is een hands-on omgeving voor SAP, klanten en partners, om gezamenlijk innovatie te stimuleren met betrekking tot bedrijfsoplossingen en technologieën. Verder hebben SAP en Progress onlangs gezamenlijk een rapport geschreven en uitgebracht vanuit het SAP Co-Innovation Lab met als titel 'Management and Business Transaction Assurance with SAP and Progress Actional'. Dit rapport levert een samenvatting van de geïntegreerde SOA-beheeroplossing, ontwikkeld en gevalideerd als onderdeel van het lab. Klanten van Progress die gebruik maken van Actional zijn ondermeer Cablevision, Credit Suisse, IHG (InterContinental Hotel Group), Partners Healthcare, Verizon en vele overheidsorganisaties in de Verenigde Staten. Kijk voor meer informatie over het Actional 8.1-platform op: http://www.Actional.com/products/release-highlights/.

BERICHT VOOR DE REDACTIE



Ingezonden persbericht