Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

WINDOWS 7 MEER DAN 5000 MAAL OVER TOONBANK BIJ DIXONS

Eerste verkoopdag groot succes voor nieuw besturingssysteem

`s-Hertogenbosch, 23 oktober 2009

Dixons heeft afgelopen donderdag meer dan 5000 exemplaren van Windows 7 verkocht. Daaruit blijkt volgens de grootste multimediaketen van Nederland dat Nederland duidelijk op het nieuwe besturingssysteem van Windows heeft zitten wachten. Dixons spreekt nu dan ook al van een ongekend succes. De verkoop van Windows 7 in Nederland ging gisteren van start.

Ook de komende dagen verwacht Dixons nog een grote vraag naar de nieuwste Windows- versie, niet in het minst omdat Windows 7 een prominente plaats inneemt in de tweewekelijkse Dixons-folder met onder meer een aantrekkelijke extra korting voor Air Miles spaarders voor Windows 7 Home Premium Upgrade.

Volgens Eddy Assies, brand director van Dixons, wordt Windows 7 nu al beter verkocht dan door de markt werd verwacht. "Vooraf werd gesproken over een geleidelijke invoering van Windows 7. De spectaculaire verkoop in onze 170 winkels wijst vooralsnog anders uit. Hieruit blijkt voor ons dat het consumentenvertrouwen weer aantrekt. Ook via onze website merken wij een grotere vraag dan voorzien. Wij verwachten overigens ook in de komende dagen nog goed te kunnen voldoen aan de grote vraag naar Windows 7. Juist vanwege de extra aantrekkelijke aanbiedingen in onze winkels hebben wij meer dan voldoende pakketten op voorraad."

Dixons
Dixons is de grootste keten van Nederland waar consumenten terechtkunnen voor het nieuwste op het gebied van persoonlijke elektronica. Onder het motto `Haal eruit wat erin zit' helpt Dixons zijn klanten het maximale uit hun aankoop te halen. Deskundigheid, service en klantvriendelijkheid staan centraal in het beleid. Het assortiment bestaat uit A-merken en wordt aangeboden in 170 filialen en op www.dixons.nl.